Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VAKANTIEVLUCHTEN WEKKEN SCHIEDAM-KETHEL’

SCHIEDAM- Er is weinig vertrouwen in afspraken om minder vliegtuigen te laten landen over Schiedam. Namens de Commissie Regionaal Overleg, die onder andere bewoners van Schiedam vertegenwoordigen in het overleg met Rotterdam The Hague Airport (RTHA), meldt John Witjes bovendien een toename van het aantal vakantievluchten.

Het gaat om landingen in de vroege ochtend en dat is volgens de klankbordgroep een nieuw verschijnsel. Witjes: ‘Op donderdag landen er net na 07.00 uur vakantievluchten en ook op vrijdag- en zondagochtend is dat het geval. Voor inwoners van bijvoorbeeld Kethel geldt dat die nooit gewekt werden door vliegtuiglawaai op zondagochtend, maar nu gebeurt het dus dat er zaterdag rond middernacht een vliegtuig op 200 meter hoogte met een geluidsniveau van 80 dB overkomt en zeven uur later opnieuw. Uitslapen op zondagochtend is er niet meer bij.’

Het Rotterdamse vliegveld heeft laten weten dat er sinds 20 mei ‘baansturing’ geldt, waardoor er minder landingen via Schiedam plaats moeten vinden. Deze maatregel komt voort uit het ‘beheersplan’ dat de luchthaven heeft moeten opstellen wegens de forse overtreding van de geluidsnormen vorig jaar. De Inspectie Leefomgeving en Transport eiste dat RTHA direct maatregelen zou nemen bij dreigende herhaling. Als reden voor de baansturing wordt door RTHA de veelvuldige oostenwind aangegeven.

Ook in 2018 werd baansturing toegepast, toen vanaf 9 juni. Witjes: ‘Vorig jaar bleek de wind toch zodanig dat men in juni en juli vooral over Schiedam moest landen: 60% van alle landingen in plaats van de 35% waarvan men in de regelgeving is uitgegaan. Of de bewoners in Schiedam Noord rust gegund is met deze baansturing is dus nog maar de vraag.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

13 reacties op “‘VAKANTIEVLUCHTEN WEKKEN SCHIEDAM-KETHEL’

 1. Kunnen ze nou niet een landingsbaan maken dat de bewoners er geen last van hebben.
  Het lijkt ook wel of steeds lager komen aanvliegen.
  En de vliegtuigen van Transavia die maken heel veel lawaai daar moet echt naar gekeken worden
  Jammer dat er weinig rekening met de bewoners van groenoord en kethel wordt gehouden.

 2. Wij wonen pal onder de aanvliegroute dus kethel maar tot nu toe niets gehoord rond dit tijdstip , ik ben altijd om 6.30 uur wakker wij horen het niet SORRY.

 3. Ik woon ook in de rook van het vliegverkeer. Wij genieten nog steeds bij het landen van het vliegtuig of het opstijgen. En dat al 15 jaar. Ik werk wisselende diensten maar ervaar zestienhoven niet als lastig.
  Misschien dat mensen eens wat minder moeten klagen

 4. Hoor af en toe een vliegtuig en ik werk in de ‘s gravelandse polder en we zien en horen we ze wel over komen maar nooit storend ik kan wel.lezen welke maatachappij het is meestal transavia hahaa dus ze vliegen laag zat… Maar last nee en ik zit 8 p.d.. Ik woon zelf in het centrum en zie ze vanuit mn raam vaak genoeg stijgen en landen maar nooit last van…

 5. Worden er niet wakker van, maar overdag is het echt niet normaal. Kan geen normaal gesprek voeren in de tuin. Het wordt elk jaar meer en geluid steeds harder. Polderweg bewoner.

 6. Hebben echt geen last van de vliegtuigen. Af en toe hoor je het wel maar niets om je druk over te maken. Toen wij hier kwamen wonen wisten we al dat er in de buurt een vliegveld was!!!!!

 7. Volgens mij komen ze elke dag vanaf 7 uur over bij ons in de Velden, moeten ze dan de motor uitzetten.

  Maar zij waren er al dat hebben te danken aan jullie gemeente bestuur, die willen zoveel mogelijk geld verdienen aan de grond dus die bouwen alles vol met woningen.

  Maar jullie gaan zeker niet met het vliegtuig op vakantie, of gaan jullie vanaf Schiphol om daar overlast veroorzaken.

 8. Ik tel ze niet, woon onder de vliegroute maar heb er geen last van. Alleen een klein irritant vliegtuigje met propellers (Piaggio ??) mag van mij aan de ketting worden gelegd. De rest is OK en een vliegveld is volstrekt logisch in deze regio. Men moet zich natuurlijk wel aan afspraken houden

 9. Lekker hoor! Je sochtends even af laten zetten op Zestienhoven! Om vervolgens drie uur later in de Spaanse zon te landen! Dan maar de rest van het jaar in de herrie zitten. Het leven in de stad brengt dit echter met zich mee. Vanuit mijn tuin hoor ik de tram, trein, autoverkeer of zo’n vogel met een T er op! Geweldig hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *