Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VACCINATIE-ACTIE IN SPORTHAL MARGRIET SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt vanmiddag een vaccinatie-actie in Sporthal Margriet aan de Nieuwe Damlaan in Schiedam. Bijna drieduizend kinderen in Schiedam hebben een brief ontvangen voor een vaccinatie.

De 9-jarige kinderen krijgen tijdens deze vaccinatiemiddag de prik tegen difterie, tetanus, polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR).

Meisjes die dit jaar 13 worden en meiden geboren in 2002 en 2003, ontvangen deze middag de vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV). Dit virus kan onder andere baarmoederhalskanker veroorzaken. De twee HPV-varianten waartegen gevaccineerd wordt veroorzaken zo’n 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker. Hiertegen kunnen meisjes zich laten inenten.

Alle jongeren die zijn geboren tussen mei en eind december 2004 krijgen deze middag de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte (typen A, C, W en Y). Ook nodigen we iedereen geboren in 2003 en 2005 die deze prik nog niet heeft gehad opnieuw uit. De meningokokkenziekte is overdraagbaar van mens op mens en kan leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging en zelfs overlijden.

Kijk op de website eenprikzogepiept.nl voor meer informatie over vaccineren, het Rijksvaccinatieprogramma en de 12 infectieziekten waartegen wordt gevaccineerd. Ook vindt u er een overzicht van alle vaccinatiedagen. Stelt u liever uw vraag aan een professional? Dan kan dat op de manier die u prettig vindt; telefonisch, via WhatsApp, chat, sociale media of een consult.

 GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *