Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VACATURE MUSEUMDIRECTEUR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Stedelijk Museum Schiedam zoekt een nieuwe directeur voor 32 uur per week. De honorering is marktconform.  Gezocht wordt naar een stevige persoonlijkheid met bewezen kwaliteiten in het leiden van organisaties met professionals. De kandidaat kent de museale wereld en weet zijn of haar weg daarin te vinden. De vacature wordt behandeld door het cultureel searchbureau Marina Wijn in Amsterdam.

stedelijk 3De gevraagde directeur komt op een cruciaal moment: de gemeente Schiedam heeft onlangs het ambitieuze Actieplan voor het Stedelijk Museum Schiedam goedgekeurd. Voor de uitvoering van het Actieplan en de transitie die daarvoor nodig is heeft de gemeente Schiedam een budget van 1,2 miljoen euro voor de komende 5 jaar ter beschikking gesteld.

De meest in het oog springende elementen uit het Actieplan zijn: meer aansprekende tentoonstellingen, meer aandacht voor de kunst- en cultuurhistorische verhalen over Schiedam, meer publieksvriendelijke activiteiten voor jong en oud, een stevige verankering van het museum in stad en regio door samenwerking met andere partijen en gerichte betrokkenheid van kritische meedenkers. Daarmee wil het Stedelijk Museum Schiedam een meer divers publiek aan zich binden en zorgen voor een verdubbeling van het aantal betalende bezoekers in een periode van drie jaar.  Ook is een verdere verbetering van het exploitatieresultaat noodzakelijk.

Huidig directeur Diana Wind beëindigd haar werkzaamheden per 1 februari. Wind krijgt een vertrekpremie van 90.000 euro mee.

 

Zie ook: Actieplan museum Schiedam.

College Schiedam komt met nieuwe leider museum.

 

 

1 reactie op “VACATURE MUSEUMDIRECTEUR SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *