Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VAARTOCHT LANGS VERDWENEN MOLENS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tijdens de Nationale Molendagen maakt de Vlaardingse Fluisterboot Andante deze zondag een ‘Verdwenen Molens’ tocht. Varen langs maar liefst dertien plaatsen waar in het verleden molens stonden.

Deze bijzondere vaart wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Vlaardingen en Kanovereniging Natsec.

Een gids vertelt over de verdwenen molens onderweg en tijdens het bezoek aan de Groeneveldse Molen, die te vinden is bij ‘t Woudt, het kleinste (kerk)dorp van Nederland.

In Midden-Delfland stonden in het verleden tientallen molens die de polders droog hielden. Slechts enkele molens, waaronder de Groeneveldse Molen bij ‘t Woudt, zijn behouden gebleven. Op de plaatsen waar de grote watermolens stonden, zijn soms gemalen geplaatst. Deze zijn makkelijk herkenbaar, maar de andere plaatsen zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Tijdens de tocht zijn de oude molenplaatsen gemarkeerd. Na deze tocht weet u er alles van.

Reserveren kan via www.vlaardingsefluisterboot.nl/molentocht

Er wordt gestart vanaf de kade bij Polderpoort aan de Watersportweg in Vlaardingen. Afvaart 09.30 uur, ca. 14.00 uur is de boot weer terug bij de steiger.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *