Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘URGENTIE VLUCHTELINGEN ZORGWEKKEND PUNT WOONVISIE SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het is een zorgwekkend punt dat de urgentie voor vluchtelingen gehandhaafd blijft in de nieuwe Woonvisie van Schiedam. Met die stemverklaring wil de fractie van LOS uiteindelijk wel instemmen met de nieuwe plannen.

De gemeenten in heel Nederland moeten komend jaar tussen de 10.000 en 13.500 extra plekken realiseren voor de opvang van vluchtelingen. Dat bevestigen ingewijden aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Dat komt doordat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) druk bezig is met het wegwerken van de achterstand bij het beoordelen van asielverzoeken.

De druk op het beperkt aantal sociale huurwoningen in Schiedam zal volgend jaar weer verder toenemen wanneer vluchteling hun urgentie houden. Die voorspelling deed raadslid Monique Rotteveel (LOS) vorige week al in de raadscommissie bij bespreking van de Woonvisie. Wethouder Fahid Minhas (VVD) beweerde in reactie daarop dat de urgentie niet kan worden opgegeven. In werkelijkheid zijn vluchtelingen al op 1 juli 2017 als verplichte urgentiecategorie afgeschaft via een wetsvoorstel.

De vorige Woonvisie is vastgesteld in 2012. Sindsdien is de woningmarkt flink gewijzigd. Waar er in
2012 sprake was van weinig vraag en dalende prijzen, is de woningmarkt tot 2020 veel krapper geworden. De gemeente Schiedam heeft met de regio en het Rijk (Woondeal) afgesproken om te gaan bijbouwen in de stad. De ambitie is om netto 6.000 woningen aan de voorraad toe te voegen tot 2030-2040.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘URGENTIE VLUCHTELINGEN ZORGWEKKEND PUNT WOONVISIE SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *