Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

URBEXFOTO’S IN DOUANEHUISJE MAASSLUIS

MAASSLUIS- Astrid de Groot is een gepassioneerd autodidactfotograaf met een brede interesse in fotografieonderwerpen. Denk hierbij aan (abstracte) macro, landschap, reflectie en sinds kort portretten. Haar favoriet is urbexfotografie, omdat hier veel aspecten aan zitten.

Urbexfotografie (afkorting van Urban Exploring) is het bezoeken en fotograferen van verlaten en (meestal) niet-openbaar toegankelijke infrastructuur. Het is een spannende tak van sport, die niet altijd zonder gevaar is. Denk hierbij aan instortingsgevaar door constructieschade, kans op overvallen door zwervers/junks, actieve alarmen, alerte beheerders/eigenaren etc. Ook is er vaak sprake van moeilijke lichtomstandigheden, die specifieke technieken noodzakelijk maken.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, scholen, fabrieken en huizen. Ooit werd in deze gebouwen gewoond of gewerkt, werd er gelachen en gehuild. Nu hangt er in deze gebouwen een geheimzinnig desolate sfeer en pakt de natuur steeds meer terrein terug. Veel locaties bevatten nog restanten van wat zich er vroeger heeft afgespeeld en voelen als een ware tijdcapsule, wat je nieuwsgierig maakt naar wat er zich heeft afgespeeld.

De urbexwereld is een heel aparte en gesloten community. De verlaten wereld is voor velen een onbekende wereld. Een wereld waar aan voorbij gegaan wordt.

In deze expositie krijgt de bezoeker een unieke kans op een kijkje in de urbexwereld, inclusief verhalen achter locaties. Een wereld die Astrid letterlijk zelf kleur geeft.

Om een persoonlijker, maar vergelijkbaar met HDR, kleurrijk resultaat te bereiken heeft Astrid haar vroegere hobby (tekenen, aquarelleren, wandschilderen) voor deze expositie gecombineerd met urbexfotografie. Hoe dit in zijn werk ging en wat de resultaten zijn kunt u gedurende de gehele maand februari bekijken.

De tentoongestelde foto’s worden tevens voorzien van een begeleidende tekst met informatie over de desbetreffende locaties.

Zie ook haar portfolio: www.tinyurl.com/paparazzssi en Instagram account: paparazzssi

U kunt het werk van Astrid bekijken op de zaterdagen en zondagen in de periode van 1 februari t/m 1 maart a.s., van 13.00 tot 17.00 uur in het fraai gelegen Douanehuisje. Toegang gratis.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *