Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

URBANNERDAM ACHTER GEHEIME OVEREENKOMST VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Het collectief Spirit-2 zoekt nog een aantal jonge gezinnen ( tussen de 25 en de 40 jaar) om mee te doen aan de bouw van twaalf woningen in het groen van de Zuidbuurt in Vlaardingen-West. Het collectief is een idee van het Rotterdamse Urbannerdam,‏ dat bijvoorbeeld ook het Huurteam in Schiedam bestiert.

Spirit-2 verspreidt via de sociale media de volgende oproep : ‘Jong, gezin (of bijna) en op zoek naar een special in Vlaardingen ? Bouw het zelf, samen met je buren op een pareltje aan de rand van het groen. Bouwgroep Spirit-2 zoekt nog drie deelnemers met pit.’

De gemeente Vlaardingen wil een grondreserveringsovereenkomst sluiten met Spirit-2 voor het bouwen van twaalf woningen op een lap grond aan de rand van de Westwijk. De leden van het collectief willen hier zelf gaan wonen. Omwille van de financiële positie van de gemeente is de overeenkomst met randvoorwaarden geheim. De grond ligt aan de rand van de Westwijk ter hoogte van de Geert Grootelaan/Zuidbuurt.

In de overeenkomst worden afspraken vastgelegd, tussen de gemeente en Spirit-2, over de grondprijs en het opleveren van de grond. Daarbij zijn ook afspraken gemaakt over de rolverdeling. Zo wordt onder meer het bouw- en woonrijp maken door de gemeente uitgevoerd.

Het collectief wordt door de gemeente omschreven als: ‘Een groep betrokken burgers uit Vlaardingen die naast het woningbouwplan ook hun kennis, kunde en inzet willen tonen om de wijk te helpen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *