RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UNANIEME RAAD: VLAARDINGEN MOET OEKRAÏNERS HELPEN

VLAARDINGEN- Een unanieme Vlaardingse gemeenteraad vindt dat de gemeente steun moet geven aan maatschappelijke initiatieven in de stad die Oekraïners helpen. Een motie met die strekking is maandagavond aangenomen per acclamatie, na wat moet doorgaan voor een debat, tijdens een extra raadsvergadering. De fracties en de burgemeester spreken allemaal op plechtstatig toon. PvdA-voorvrouw Stefanie Solleveld kondigt aan om een Oekraïner is huis te zullen nemen, of om er in elk geval over na te denken dit heel misschien te doen. D66’er Koen Kegel – aanvrager van het debat – hoopt vooral dat andere Vlaardingers hun huis beschikbaar stellen.

De fractie Boers (HEEL DE STAD, Lijst 16) vormt een uitzondering. Alleen daar wordt ook de andere kant belicht. Tim Thiel: “Heel veel jaren wordt op heel veel manieren geprobeerd Oekraïne in het westerse kamp te krijgen. We zien nog voor ons hoe VVD’er Hans van Balen en Guy Verhofstadt in Oekraïne de boel stonden op te ruien. Vraagt u zich eens af hoe het Kabinet Rutte zich zou voelen als Poetin zijn invloed eerst uitbreidt tot Oekraïne, daarna tot Polen, dan de rest van Duitsland en zodoende bij onze grens stond. Zomaar een gedachte die we ook willen meegeven.”

12 reacties op “UNANIEME RAAD: VLAARDINGEN MOET OEKRAÏNERS HELPEN

 1. Treffend is dat de D’66 aanvrager van dit debat vooral hoopt dat andere Vlaardingers hun huis beschikbaar stellen.

  1. De deugers denken dat het maar tijdelijk is. Ik heb het idee dat Hugo de Jonge binnenkort weer in beeld komt met de mededeling dat er niet genoeg huizen zijn en dat de vluchtelingen niet meer terug kunnen. Krijg ze dan je huis nog maar eens uit. Ik zal er niet van opkijken.

 2. Stefanie Solleveld wil er heeeeel misschien over nadenken en Koen wil dat anderen dit doen. Hoe links. Links tuig zou toch moeten weten dat asieltuig zeer milieuonvriendelijk volk is en dat er maar weinig zijn gevaccineerd. Maar ja, links tuig wil ook dat wij (het volk) op milieuvriendelijke fietsvakantie gaan terwijl ze zelf wekelijks naar Brussel vliegen, een stukje dat met de trein goed te doen is. Ze vliegen tijdens hun reces ook nog naar verre tropische bestemmingen in plaats van naar de hoge Veluwe in de regen.

 3. En je zult zien dat mensen die vluchtelingen opvangen in de problemen komen met hun eventuele toeslagen! ” Wilt u even 3000 euro teveel ontvangen huurtoeslag terugstorten”….

 4. Staat Schiedamsnieuws ook op de kandidatenlijst van Heel de stad?
  ONS Vlaardingen heeft zich ook uitgesproken de huisvesting van Vlaardingers voorrang te geven daarom moeten de vluchtelingen worden opgevangen in containerwoningen zodat echte (huur) huizen vrij blijven voor de Vlaardingers.

 5. Beste mensen, wat is het volgende onderwerp om over te klagen? Waardeloze reacties.
  Dat het brood ineens zo duur is, omdat er oorlog plaatsvindt in de grootste graanschuur van Europa.
  Wat we voornamelijk nu zien zijn gevluchte vrouwen met kinderen, die hun mannen hebben achtergelaten om te strijden voor de vrijheid van hun land. Toch iets heel anders dan kerels/gelukszoekers in rubberbootjes.

  1. Er valt genoeg te klagen Rob, die mannen volgen heus wel en niemand zit te wachten op een stel wodkazuipende racisten. Als ze eenmaal onze sociale voorzieningen hebben geproefd gaan ze nooit meer weg, net als die mohammedanen. Mocht jij kinderen hebben die ooit een huis willen huren dan heb je ze tot na hun pensioen in huis. In de beschikbare huizen wonen dan de mensen die ons kabinet zo nodig moest importeren.

  2. Rob, je hebt gelijk. Tenenkrommend de stupide reacties. Terwijl Adolf Hitler 2.0 een compleet land vernietigt en vrouwen en kinderen vluchten zitten wij hier in het decadente gedebiliseerde Westen te zeiken over dure benzine en debatteert ons parlement over omgangsnormen (?!?!).
   Velen zijn hier gewoonweg niet in staat het onderscheid te maken tussen illegale parasieten en echte vluchtelingen.
   Totdat wij hier zelf aan de beurt zijn. Het besef wil nog steeds niet indalen dat we hier met de volgende dictator met grootheidswaanzin te maken hebben. De NATO bestaat uit lafbekken die niets doen, Poetin kan zijn grote Rijk steeds verder uitbreiden en China wacht even rustig af op het juiste moment om onder andere Taiwan weer in te nemen.

   1. Aafje, waar was je toen Groot Brittannië met grof geweld de Falkland eilanden heroverde? Ik hoorde toen geen protesten hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *