Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITZONDERINGEN OP BALLONNENVERBOD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op het aangekondigde verbod op ballonnen in Schiedam gelden tal van uitzonderingen. Het stadsbestuur somt alle uitzonderingen op in de toelichting op de wijziging van de APV waarin het verbod is opgenomen.

Het verbod is niet van toepassing op ballonnen die niet opstijgen. Denk hierbij aan lege of met water gevulde ballonnen, of ballonnen gevuld met adem of gewone lucht via een pompje.

Er is ook geen sprake van een totaalverbod op ballonnen, laat het gemeentebestuur weten. Zo valt het vasthouden van bijvoorbeeld een met helium gevulde ballon met een touwtje, lintje, stokje of iets dergelijks niet onder het verbod. Het verbod is ook niet van toepassing als de ballon aan een balkon of reling of iets dergelijks is vastgemaakt, zodat deze niet verder kan ‘opstijgen en wegvliegen’.

GroenLinks (GL) heeft de gemeenteraad afgelopen zomer enthousiast gekregen voor de invoering van het ballonenverbod. Vooral het op- en loslaten van (wens) ballonnen binnen Schiedam moet op de kortst mogelijke termijn worden verboden. Ballonnen worden na het oplaten zwerfvuil, stelt GL. Dat geldt ook voor de biologisch afbreekbaar varianten. Deze zouden niet snel genoeg afbreken om het eten ervan door zeedieren en mogelijke schade in hun maag en darmsysteem te voorkomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “UITZONDERINGEN OP BALLONNENVERBOD SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *