Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITZENDBUREAUS GAAN WONINGEN VLAARDINGEN GEFASEERD VERKOPEN

VLAARDINGEN- De uitzendbureaus voor arbeidsmigranten gaan hun opgekochte panden in Vlaardingen niet allemaal tegelijk te koop zetten, wanneer hun grootschalige huisvesting over 3 jaar beschikbaar is. De gemeente wil afspraken maken over het gefaseerd te koop zetten van de woningen. ‘Anders ontstaat er een apart markttechnisch effect’, zo wordt de raadscommissie voorgehouden.

Over 2 tot 3 jaar zijn de gebouwen voor de grootschalige huisvesting gereed. Dan worden de circa 80 tot 100 woningen die de uitzendbureaus nu nog bezitten, verkocht of verhuurd aan andere doelgroepen dan arbeidsmigranten.

Vlaardingen wil grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten toestaan in de Nijverheidstraat 26, aan de Deltaweg 8 (Hydro Agri) en aan de George Stephensonweg in de Vergulde Hand West. De grootschalige huisvesting is een onderdeel van een heel pakket aan maatregelen om woonoverlast te voorkomen.

Met de verkoop komt slechts een deel van de panden voor arbeidsmigranten weer beschikbaar voor reguliere woningzoekenden. Het gaat alleen om de huizen van het handjevol uitzendbureaus waar Vlaardingen een convenant mee heeft gesloten.

In 2009 is een convenant gesloten tussen de gemeente, woningcorporaties en de uitzendbureaus Tradiro, Stipt, Homeflex en United Homes. De gemeente verplicht zich met het convenant om voor het huisvesten van arbeidsmigranten op de lange termijn voor driehonderd wooneenheden te zorgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *