RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITSTEL STRANDRACE HOEK VAN HOLLAND-DEN HELDER

HOEK VAN HOLLAND- De mountainbike strandrace Hoek van Holland-Den Helder op 1 november wordt verplaatst. De organisatie MTB Beachraces laat dat weten, omdat er geen vergunning wordt afgegeven in verband met de lockdown.

De organisatie schrijft op de eigen site: “Omdat er veel aanbod van fietsevenementen dit jaar al is verdwenen en nog zal verdwijnen, kiezen wij voor verplaatsen en niet voor annuleren. Op korte termijn komen wij met nieuwe data voor twee evenementen. Voor evenementen die uiteindelijk toch geannuleerd zouden moeten worden zal het inschrijfgeld minus 2,50 administratiekosten teruggestort worden. De beachrace van Scheveningen blijft vooralsnog voor 29 november 2020 in de planning staan.”

Tijdens de mountainbike beachraces wordt er zo veel mogelijk over het strand gereden, waarbij de start vaak op de boulevard is of op het strand. Vanaf hier wordt snel het harde strand opgezocht aan de vloedlijn en wordt er gereden naar een keerpunt. Hier is vaak een technische passage met mul zand en een klim over een duin. Na het keerpunt wordt er weer richting start/finish gereden en worden er mogelijk nog meerdere rondes gereden, afhankelijk van de wedstrijd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *