Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITSTEL ONTHULLING LAATSTE REEKS GEDENKSTENEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De onthulling op 14 mei van de laatste Stolpersteine voor Joodse Schiedammers is uitgesteld, meldt het bestuur van de Stichting Stolpersteine Schiedam. Het bestuur acht het niet verantwoord om met zoveel mensen, waarvan velen op leeftijd, bijeen te komen voor de herdenkingsceremonie en de steenonthulling. Volgens de recente overheidsmaatregelen zijn herdenkingsbijeenkomsten voorlopig niet toegestaan.

Het gaat om de laatste reeks. De plechtige bijeenkomst en daaropvolgende route langs de locaties in Schiedam-Zuid en –West stond gepland op 14 mei, de dag van het bombardement op Rotterdam. Door de branden als gevolg van het bombardement verloren ook veel joodse huishoudens hun onderkomen en zochten en vonden ze een vervangende woningen in Schiedam.

Door de goede samenwerking met de gemeente Schiedam zou het op 14 mei een extra bijzondere gebeurtenis worden, in het stadhuis op de Grote Markt en met een toespraak van de burgemeester die vanaf het begin de Stolpersteine goed gezind is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “UITSTEL ONTHULLING LAATSTE REEKS GEDENKSTENEN SCHIEDAM

 1. Zou het in het kader van het komende ‘Voltooid Leven’ geen aardig idee zijn om de regionale arbeidsgehandicapen in de zin van de Participatiewet en AOW-gerechtigden door Stroomopwaarts MVS te doen uitnodigen deze manifestatie bij te wonen?

  Ik verwijs hierbij naar het stukje dat ik toevallig net zou indienen omtrent de commotie bij ONS te Schiedam over Stroomopwaarts en de reden voor het vorstelijke salaris van mw. Curfs die daar voor de show de scepter zwaait:

  Beantwoorden

  H.B. Sodenkamp schreef:
  29 maart 2020 om 19:23
  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  Plaatsvervangend voorzitter van de bezwaarschriftencommissie was toentertijd de aan de aan de Erasmus docerende bekende ‘euthanasie professor’ Martin Buijsen die op Youtube verkondigde dat burgers van Nederland rustig konden gaan slapen nu de Nederlandse rechtspraak niet zou toestaan dat er mensen tegen hun wil zouden worden ‘geruimd’ wanneer de overheid zou vinden dat hun leven nu dan wel ‘voltooid’ zou dienen te worden.

  Als op dezelfde wijze vrijwillige levensbeeindiging gaat plaatsvinden als de vrijwillige dwangarbeid als hier te lande door en met de Sociale Partners is opgezet en hier beschreven, dan laat zich raden dat er door de zelfde ‘sociale partners’ nationaal op gelijke wijze nu al wordt gepolderd over wat D66 zou noemen ‘Voltooid Leven’ en wellicht collega prof. Scheltema de nabestaanden dan voor rechtsbescherming wijst op een soort artikel 79 als postume rechtsingang, voor zover deze nabestaanden met het oog op de erfenis niet zelf aan het voltooien hebben meegewerkt uiteraard. Het fenomeen ‘Huisarts’ maakt onlosmakelijk deel uit van een van bovenaf aangestuurd nationaal en wellicht ook Europees corporatief stelsel van waaruit de deze week uitgelekte euthanasie-instructies voor huisartsen eindelijk door de media zouden worden opgepakt.

  Ook bij ‘Voltooid Leven’ zijn het weer de volstrekt ondemocratische ‘Nationale Sociale Partners’ die het voorbereidende werk in alle heimelijkheid doen en daarna een politieke partij die draagvlak bij de bevolking pretendeerd, waarna aansluitend op de regionale werkkampen en dwangarbeid in de zin van de Participatiewet, een soort ‘pseudo T4-wet’ door de Staten Generaal zal worden geloods en ‘niksnutte-burgers’ dan bij wet voorgeschreven worden geruimd.

  Uiteraard wordt de burger gelijk dwangarbeid in de zin van de Pw met het oog op bepaalde ‘sociale-europese’ verdragen dan wel een rechtsgang gelaten ex artikel 79 Voltooid Leven om de burger ook hier achteraf een neppe-rechtsgang te bieden.
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *