WATERWEG ACTUEEL

UITREIKING VLAARDINGS GESCHIEDENISBOEKJE

UITREIKING VLAARDINGS GESCHIEDENISBOEKJE

Was graaf Dirk III een slimme handelaar of een rover? De presentatie van het geschiedenisboekje vond plaats in de stijl van 1018.

VLAARDINGEN-  Voor tweeduizend Vlaardingse scholieren ligt een boekje klaar over ‘Eerlijke handel’ en het antwoord op de vraag of Graaf Dirk III een slimme handelaar was of een rover. Het eerste exemplaar van het geschrift is vanmiddag om 16.30 uur overhandigd aan wethouder Hans Versluijs (PvdA), die het werkje kreeg uit handen van Ada Pellearts van de werkgroep Fair Trade.

Het lesmateriaal is voorzien van tekeningen van de oud-Vlaardinger en politiek cartoonist Len Munnik. Hij was vanmiddag ook aanwezig bij de presentatie in de Windwijzer aan de Schiedamseweg in zijn geboortestad.

De boekjes zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen en Rotary Vlaardingen. Het gaat om de eenenvijftigste uitgave van Jan Anderson. En alweer zijn zevende in de laatste maanden.

Foto’s: Arne van der Zande

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

mei 15th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *