Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘UITBREIDING WOONWAGENKAMP SCHIEDAM KAN SNELLER’

SCHIEDAM- Uitbreiding van het woonwagenkamp aan de Schiekade in Schiedam hoeft niet lang te duren. Er is nu al plek genoeg voor drie extra standplaatsen. Daarvan is oppositiepartij LOS overtuigd. Langer wachten zou nadelig zijn voor het kampleven. Wat LOS betreft gaat het gemeentebestuur daarom, voor de beeldvorming, op korte termijn een bezoek brengen aan de omgeving, om zelf vast te stellen dat er veel grond aanwezig is rondom het woonwagenkamp.

Door de gemeente wordt onderzocht wat de behoefte is aan nieuwe standplaatsen op het woonwagenkamp. Als uit dit onderzoek blijkt dat een uitbreiding nodig is, en duidelijk is hoe groot die uitbreiding zou moeten zijn, dan zal de gemeente bekijken op welke manier dat het beste kan. Het onderzoek wordt meegenomen in de Woonvisie 2019.

LOS wijst erop dat het beleid voldoende rekening dient te houden met en ruimte moet geven voor het woonwagenleven van woonwagenbewoners. Bij het daadwerkelijke toewijzing van een standplaats is het gewenst rekening te houden met de mogelijkheid voor woonwagenbewoners om in familieverband te kunnen samenleven. Volgens het nieuwe beleid moet rekening worden gehouden met het voorrang verlenen aan volwassen kinderen die nu nog bij hun ouders wonen en eerstegraads familieleden zijn van bewoners van deze locatie. De woningzoekende woonwagenbewoners zouden kans moeten kunnen maken binnen een redelijke termijn.

In 2018 is de landelijke handreiking voor woonwagenbeleid gepubliceerd. Het beleid voor deze groep krijgt in Schiedam een plek in de woonvisie.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *