Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING WINDMOLENPARKEN BIJ MAASSLUIS LASTIG

MAASSLUIS- Het convenant voor de bouw van nog meer windmolenparken langs de Nieuwe Waterweg wordt met 5 jaar verlengd. Dat laat de Rotterdamse wethouder Arno Bonte (GroenLinks) weten in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad. Het is de gemeente Rotterdam nog niet gelukt een exploitant te vinden voor de uitbreiding van het windpark Nieuwe Waterweg en het windpark op de Landtong Rozenburg. Beide locaties zijn wel opgenomen in de zogenaamde Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM)-locaties.

Bonte: Door de bereidheid het convenant, welke een looptijd kende tot 2020, met vijf jaar te verlengen tot 2025 laten wij samen met de regio gemeenten zien dat het ons en hen er veel aan is gelegen dat de doelstelling van 150 MW aan extra opgesteld vermogen binnen de voormalige stadsregio gehaald wordt.’

Wanneer om welke reden dan ook op deze aangewezen VRM-locaties geen windpark gerealiseerd kan worden, hebben alle gemeenten, met een VRM-locatie binnen hun gemeentelijke grenzen de plicht om naar een alternatieve locatie te zoeken die wel geschikt is voor de ontwikkeling van een windpark.

Wanneer uit een studie blijkt dat het haalbaar is om een windpark te ontwikkelen op een bepaalde locatie zal de beoogde exploitant een omgevingsvergunning aan moeten vragen voor de bouw van het windpark, maar ook voor het planologisch mogelijk maken van de bouw van het windpark (bestemmingsplan wijziging). Gedurende een onderzoek naar de haalbaarheid voor het ontwikkelen van een windpark blijft het vigerende bestemmingsplan van kracht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *