Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING VERBODEN GEBIEDEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het fietspad langs de Nieuwe Waterweg (de Koning Willem-Alexander boulevard) is vanaf nu doelbewust afgesloten door de gemeente Maassluis. Ook het hele Vrijheidspark is tot verboden gebied verklaard, tussen zonsondergang en zonsopgang. Het afsluiten van het fietspad en het park maakt onderdeel uit van de noodverordening. Deze heeft officieel tot doel om de verspreiding van een griepvirus (Covid-19) tegen te gaan.

In Maassluis is het eveneens niet toegestaan te verblijven op de atletiekbaan, in Avonturis, op de skatebaan en op het Cruyff Court.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft geconstateerd, na ruggespraak met de gemeente, dat de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand hier weinig uithaalt.

Sinds 26 maart is gelden in de hele regio aangescherpte maatregelen. Daardoor is het onder andere niet meer toegestaan om in groepen op straat of bijvoorbeeld in een park te zijn. Ook hebben burgemeesters meer bevoegdheden gekregen. Ze kunnen gebieden aanwijzen waar het verboden is om te komen. Zowel politie als de gemeente kan mensen ook aanspreken op het niet naleven van de verordening. Een boete kan oplopen tot 400 euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *