Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De omgeving van de DFDS-terminal aan de Vulcaanweg en de drie metrostations in Vlaardingen zijn per aanstaande vrijdag aangewezen als veiligheidsrisicogebied door burgemeester Annemiek Jetten (PvdA).

In toenemende mate is er sprake van inklimmersproblematiek rond de terminal nabij de Vulcaanweg.
Illegalen verstoppen zich in of onder vrachtwagens in de hoop Engeland te bereiken. De Brexit zorgt mogelijk nog voor een extra stroom van inklimmers. Dit kan leiden tot Openbare orde problemen. De burgemeester vindt het daarom wenselijk om het veiligheidsrisicogebied hier uit te breiden.

In Vlaardingen liggen drie metrostations. Dit zijn openbaar vervoersknooppunten met een eigen dynamiek. Het is volgens Jetten raadzaam om het huidige veiligheidsrisicogebied iets uit te breiden, zodat preventief fouilleren indien nodig in de omgeving van de stations kan worden toegepast.

Preventief fouilleren wordt gezien als een zwaar middel om in te zetten. Om die reden wordt elk half jaar kritisch gekeken naar de resultaten van het preventief fouilleren, de wapengerelateerde incidenten en andere ontwikkelingen in Vlaardingen.

Dit jaar zijn tot nu toe 20 steekwapens, 3 slagwapens en 1 ‘overig’ wapen in beslag genomen. Het afgelopen half jaar vonden 62 wapengerelateerde incidenten plaats. In vergelijking met het vorige half jaar (65) is dat vergelijkbaar. Vooral in Centrum (inclusief Oostwijk), West en Holy (met name Holy Zuid) blijft dit aandacht vragen. In Vlaardinger Ambacht-Babberspolder nemen voor het tweede half jaar op rij de wapengerelateerde incidenten af. Gezien de geschetste problematiek, de veiligheidssituatie in deze gebieden en het advies van de politie acht de burgemeester het noodzakelijk om te komen tot het besluit voor de verlenging van de aanwijzing van de gebieden, met uitzondering van Vlaardinger Ambacht-Babberspolder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *