WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING TERRASSEN SCHIEDAM: TWEE DERDE HORECA MOET SLUITEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam is in overleg met de plaatselijke afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en individuele horecaondernemers over verruiming van de terrassen. Per 1 juni mogen horecabedrijven (restaurants en cafés, max. 30 personen) en de terrassen weer open. Er komt een set aan criteria die in onderling overleg wordt vastgesteld, laat de burgemeester weten, maar KHN stelt ondertussen dat twee derde van de horecaondernemers hun deuren per 1 juli moeten sluiten.

KHN ziet de financiële gevolgen van de lockdown voor de horecabranche in hoog tempo toenemen. Veel horecaondernemers zijn in acute liquiditeitsproblemen gekomen. De loonkosten minus de NOW-subsidie lopen door als eigen risico, de vaste kosten lopen op en aanslagen zijn vooruitgeschoven. Op dit moment heeft de sector nauwelijks tot geen inkomsten.

KHN: ‘Eet- en drinkgelegenheden zijn inmiddels ruim acht weken gesloten en het omzetverlies is ongekend. Dat wordt niet ingelopen en de verwachtingen voor de rest van 2020 zijn zeer slecht. De sector is enorm hard geraakt; de generieke steunmaatregelen blijken ruim onvoldoende en voor de horeca is er nog steeds geen sectorspecifiek steunpakket.’

Kamerleden vroegen vorige week om meer aandacht voor meer steun voor de horeca, tot nu toe zonder resultaat. Volgens een recente enquête onder KHN-leden, zal zonder aanvullende steun twee derde van de horecaondernemers zijn deuren per 1 juli moeten sluiten. KHN roept daarom opnieuw op tot actie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *