WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING LOSLOOPGEBIED STERRENBOS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het losloopgebied voor honden in het Schiedamse Volkspark (Sterrenbos) wordt uitgebreid. Tegelijk wordt het speelterrein in het park veiliger gemaakt voor kinderen door een afscheiding te plaatsen. Dat zijn twee besluiten die de gemeente heeft genomen op basis van een enquête onder hondenbezitters in Schiedam.

Naar aanleiding van een gesprek met een groep hondenbezitters begin 2019 die het gebied regelmatig bezoeken met hun hond, werd aan de respondenten gevraagd wat zij vonden van het idee om het losloopgebied in het oostelijke deel van het Volkspark/Sterrebos iets uit te breiden, zodat hondenbezitters met de hond los een rondje konden lopen. De uitkomst van de antwoorden op deze vraag, hebben geleid tot maatregel van uitbreiding. Een meerderheid van zowel de hondenbezitters als de niet-hondenbezitters is het eens met de uitbreiding. Wel wordt er aandacht gevraagd voor de nabijgelegen speelvoorziening: kinderen moeten daar veilig kunnen spelen zonder last te hebben van loslopende honden.

Begin 2020 is gedurende een periode van zes weken een enquête uitgezet onder hondenbezitters en niet-hondenbezitters in de stad om de effectiviteit van het hondenbeleid te bepalen. Net als in 2016 werd ingegaan op verschillende zaken, waaronder de bekendheid met de voorzieningen en de regels en de kwaliteit van deze voorzieningen. De resultaten van de enquête hebben geleid tot het formuleren van een aantal maatregelen die het hondenbeleid in Schiedam moeten verbeteren.

De belangrijkste uitkomst van de enquête is dat de hondentoiletten zeer beperkt worden gebruikt, zelfs in gebieden waar relatief veel hondentoiletten aanwezig zijn. Onder andere deze constatering heeft ertoe geleid om te besluiten dat de hondentoiletten gefaseerd uit de openbare ruimte worden verwijderd. Gefaseerd verwijderen betekent in dit geval dat op plekken waar alternatieve hondenvoorzieningen (in dit geval losloopgebieden) niet aanwezig zijn, hier bijvoorbeeld eerst een losloopgebied wordt gerealiseerd, voordat de hondentoiletten worden opgeheven. Zo hebben hondenbezitters altijd een plek om de hond zijn of haar behoefte te laten doen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “UITBREIDING LOSLOOPGEBIED STERRENBOS SCHIEDAM

  1. De uitbreiding van het losloopgebied sterrenbos Schiedam is naar mijn mening niet duidelijk aangegeven. Met deze uitbreiding wordt het totale bos nu als losloopgebied gebruikt. Is dit de bedoeling van de uitbreiding? Nu is het voor mij niet plezierig meer om daar te wandelen. Ik voel me gediscrimineerd als niet hondenbezitter en vind het heel jammer dat ik geen gebruik meer kan maken van het sterrenbos terwijl ik dacht dat het voor iedereen bestemd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *