WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING LEEGSTANDSVERORDENING MAASSLUIS

Uit het coalitieakkoord: ‘Leegstand van bedrijfspanden beperkt zich echter niet tot de binnenstad. Om verpaupering tegen te gaan, zetten we in op het van toepassing verklaren van de leegstandsverordening in de hele stad.’

MAASSLUIS- De amper 1 jaar oude leegstandsverordening voor de binnenstad van Maassluis  wordt voor de hele stad van toepassing verklaard. Dat staat in het vanmiddag gepresenteerde coalitieakkoord van CDA, VVD, PvdA en D66. Het nieuwe stadsbestuur gaat actief met eigenaren van leegstaande panden in overleg.

De gemeente Maassluis heeft vorig jaar juli grote delen van de leegstandsverordening overgenomen van Schiedam. In de verordening van Maassluis staat onder andere welke leegstand moet worden gemeld, wanneer dit moet worden gemeld en welke rol de gemeente inneemt. De verordening was met name bedoeld voor eigenaren die winkelpanden in het Stadshart willens en wetens jaren lang leeg laten staan.

Pandbazen worden verplicht leegstand te melden. De gemeente zal binnen drie maanden na melding in overleg treden met de vastgoedeigenaar. Bij het niet melden van een leeg winkelpand kan een boete worden opgelegd van maximaal 7.500 euro. Als de leegstand meer dan twaalf maanden duurt, terwijl het gebouw geschikt is voor gebruik, kan het stadsbestuur zelf een gebruiker voordragen. De eigenaar is dan verplicht om deze potentiële huurder binnen drie maanden een contract aan te bieden.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *