RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING KROEG VLAARDINGER-AMBACHT NIET GEWENST

VLAARDINGEN- Bewoners van Vlaardinger-Ambacht schrikken van de uitgifte van een nieuwe vergunning voor het voormalige buurtcafé De Gouden Leeuw. De buurt krijgt daarbij steun vanuit de gemeenteraad, omdat raadsleden, samen met de buren van de kroeg, vrezen voor onder meer  brandgevaar. Buren hebben het over overlast en verstoringen van de openbare orde.

Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA)  heeft op 28 juni een vergunning  afgegeven  aan de huidige exploitant.   De Gouden Leeuw op het Emausplein krijgt  200 m2 buitenterras en alleen al 177 zitplaatsen, exclusief staanplaatsen en exclusief een ondefinieerbare ‘achterkamer’. Volgens de omwonenden heeft een dergelijke maat en schaal niets meer met een buurtcafé te maken, maar met grootschalige horeca.

Raadslid Ester Heijndijk (CU-SGP) wil dat het stadsbestuur zo snel mogelijk ingaat op de bezwaren vanuit de buurt. “Want ik noem maar wat, de brandveiligheid loop gewoon gevaar. Ik wil dat absoluut niet op mijn geweten hebben.” Ivana Somers (Leefbaar) rekent op zeer korte termijn op een memo met daarin de overwegingen van de burgemeester, met name rond de uitbreiding van het café.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *