Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING JEUGDZORG SCHIEDAM TER DISCUSSIE

SCHIEDAM- De VVD in Schiedam wil precies weten hoe het zit met de uitbreiding van Jeugdzorg. De partij dringt aan op onderzoek. Annebeth Wilton (VVD): “Wat betreft Jeugdzorg verbaast het ons dat wel steeds gesproken wordt over een grotere instroom, die uiteraard geld kost, maar nooit waarom die instroom nou zoveel groter is geworden. Onderzoek daarnaar lijkt ons dan ook op zijn plaats, niet van Berenschot, maar de VVD zou daar graag over in gesprek willen met de wethouder.”

Wethouder Patricia van Aaken (CDA) rekent erop dat het onderwerp binnenkort op de agenda verschijnt van de raadscommissie.

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Schiedam trok vorig jaar voor Jeugdzorg een bedrag uit van 4,5 miljoen euro.

De jeugdhulp in Schiedam kampt ondertussen met een wachtlijst waarvan de lengte varieert, afhankelijk van de schaarste en de beschikbaarheid van zorg. De wachtlijstproblematiek betreft met name de gespecialiseerde GGZ zorg, observatie en behandelplekken, gespecialiseerde Jeugd en Opvoedhulp.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “UITBREIDING JEUGDZORG SCHIEDAM TER DISCUSSIE

 1. Annebeth Wilton (VVD) wil weten WAAROM die instroom nou zoveel groter is geworden.

  De instroom is zoveel groter geworden omdat dit gewoon een ordinaire BAANTJESCARROUSEL betreft.

  En omdat er met nog meer kinderen nog meer SUBSIDIES binnengeharkt kunnen worden.

  En omdat kinderen chronisch slachtofferschap aangepraat wordt. Contact met de jeugdzorg maakt hen officieel ZIELIG voor de rest van hun leven.

  Het is onder jongeren tegenwoordig TRENDY om openlijk met LABELS als Asperger, hyperactief, bi-polair te kunnen pronken.

  En dan zijn we weer terug bij de BAANTJESCARROUSEL… en de SUBSIDIES…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *