RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING ICT-WERKPLAATS JONGE AUTISTEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het WijkOndersteuningsTeam (WOT) Noordrand heeft activiteitenlokalen geopend in basisschool De Vlindertuin. Bijzonder is de multimediawerkplaats die hier wordt georganiseerd, elke maandag en dinsdag van 12.00 tot 14.00 uur. Speciaal voor jongeren met een autistische stoornis die niet naar het reguliere onderwijs kunnen. De werkplaats bestaat al enkele maanden op een andere locatie in Schiedam en zocht vanwege het succes naar uitbreiding.

De werkplaats is een vorm van leren die aansluit bij hun talent en interesse van de jongeren met een autistische stoornis. Zo kunnen ze zich verder ontwikkelen en komen ze uit hun isolement. De ouders van kinderen met Autisme-ADHD-ADD komen vijf keer per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen. Verleden jaar is het WOT dit initiatief gestart; de ouders hebben het omarmd en het is de bedoeling dat ze deze ontmoetingen in de toekomst zelf gaan organiseren.

Maar in de activiteitenlokalen zijn meer verschillende activiteiten om aan deel te nemen. Zo verzorgt Stroomopwaarts elke maandagochtend een training over hoe u schulden kunt voorkomen en oplossen. Er is elke derde donderdag van de maand een amusemiddag waar bewoners samen koken en onder het genot van een hapje en drankje elkaar ontmoeten. Kledingruilpunt KrijgdeKleertjes is elke eerste en derde vrijdag van de maand. Elke vrijdag van 15.30-17.00 uur is er de Tienerchillclub offline. En er is een computerlokaal en computerles voor senioren, met elke woensdag een inloop voor ICT-vragen.

Bewoners die meer willen weten over de activiteiten in De Vlinder kunnen kijken op www.wotschiedam.nl/noordrand/nieuws of een mailtje sturen. WOT Noordrand maakt ook een digitale nieuwsbrief; aanmelden kan via noordrand@wotschiedam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *