Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBREIDING ATLANTIKWALL-MUSEUM HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Atlantikwall-Museum heeft afgelopen maanden druk gelobbyd om fondsen te werven voor het verkrijgen van een perceel inclusief bunker (type 601) langs het Nieuw Oranjekanaal te Hoek van Holland. Bunker 601 is een bijzonder type waarvan er nog maar twee in Nederlandzijn. Dit exemplaar is de enige die nog intact is. Bij het andere exemplaar is na de oorlog het dak eraf gesloopt om te verschroten. De bunker, met een stalen dak en een manschappenverblijf, was bedoeld als garage voor een kanon. De bunker was onderdeel van bunker complex (Widerstandsnest) WN30. Op het terrein staat tevens een Duitse latrine uit de oorlog. Het bunkercomplex lag op een strategische plaats; waar de tweede tankgrachthet treinspoor kruiste en uitkwam op de Nieuwe Waterweg.

De bunker aan het Nieuw Oranjekanaal wordt de vierde locatie van het museum. De locatie zal naar verwachting in 2020 te bezoeken zijn in combinatie met verschillende arrangementen die het museum aanbiedt. De agenda met openingstijden van het museum en datavan de arrangementen worden in het eerste kwartaal van 2020 bekend gemaakt.

De komende maanden staan in het teken van verdere fondsen werven voor de aankoop en restauratie van de bunker. In het voorjaar van 2020 zal het terrein worden gemaaid, het dak waterdicht- en de bunker toegankelijk gemaakt.

Het Arie Kuiper fonds uit Monster, De beheerstichting Loswal “De Bonnen” en diverse particulieren hebben reeds bedragen van €500 tot €3000 Euro geschonken. Het museum is nu een campagne gestart om de laatste €5900 euro binnen te halen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *