WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITBETALING ONZEKER ENERGIETOESLAG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het is op dit moment onduidelijk of het geld dat het Rijk beschikbaar stelt voor de Energietoeslag 2023 genoeg is om aan de inwoners van Vlaardingen die daar recht op hebben 1.300 euro uit te keren. De verwachting is dat hier bij de invoering van de Wet Energietoeslag 2023 meer duidelijkheid over komt. Dat alles laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad wordt met een raadsmemo op de hoogte gesteld van ontwikkelingen op het gebied van armoede en energiebesparing. Al eerder, op 14 februari, heeft het college de raad op de hoogte gebracht van het besluit om geen gebruik te maken van de mogelijkheid om alvast 500 euro uit te keren aan inwoners die recht hadden op de energietoeslag in 2022, omdat dit ten koste zou gaan van inwoners die pas in 2023 in aanmerking komen voor de energietoeslag. Zij ontvangen dan geen 1.300 euro, maar slechts 800 euro.

Ook meldt het college dat zij in gesprek zijn met de Stichting Urgente Noden (SUN) over de door de raad aangenomen motie Energiearmoede. Met SUN is afgesproken dat de gemeente maandelijks op de hoogte wordt gehouden van het aantal aanvragen die betrekking hebben op schulden die ontstaan door hoge energiekosten. Daarnaast informeert het college de raad dat sinds 7 februari kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening terecht kunnen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Volgens het college zijn op het gebied van energiebesparing wel de nodige stappen gezet: De gemeente richt zich momenteel met name op de uitbreiding van het aantal energiecoaches. De opleiding voor de eerste energiecoaches is onlangs gestart en loopt de werving voor nog meer vrijwillige energiecoaches. Daarnaast heeft een goed bezochte netwerkbijeenkomst ‘Wij laten Vlaardingers niet in de kou staan’ plaatsgevonden.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

1 reactie op “UITBETALING ONZEKER ENERGIETOESLAG VLAARDINGEN

 1. Stelletje mafketels.
  De burger zit in financieele problemen en jullie gaan een beetje zitten leuteren.
  Zijn genoeg gemeentes die al betaald hebben of de komende week/weken gaan betalen.
  Moeten jullie nog verbaasd zijn over toenemende dakloosheid of mensen die het gemeentehuis in de fik steken? Dit is LOCATIE-discriminatie.
  1 land, 1 standaard.
  Maargoed alles heeft natuurlijk met AGENDA 2030 te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *