WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIST REVANCHEERT ZICH TEGEN OZC

VLAARDINGEN- Na wederom een verplicht rustperiode van 4 weken, moest Twist afgelopen zaterdag aantreden tegen OZC uit Rotterdam. De heenwedstrijd had Twist verloren met 1 doelpuntje verschil (ook trouwens na 4 weken “winterstop”) dus ze hadden nog wat goed te maken.

De wedstrijd begon onrustig van beide kanten waardoor de score moeilijk op gang kwam. We creëerden wel genoeg kansen maar de zuiverheid ontbrak helaas. Na 11 minuten stond er pas een stand van 3-0 ( wel in het voordeel van Twist) op het scorebord. OZC kreeg hierdoor het idee dat er toch misschien nog wel een keer iets te halen was en scoorde binnen 5 minuten 3x. Na de genomen time-out van OZC kwam Twist veel beter uit de startblokken en scoorde meteen 2x. Ze wisten dit met nog 5 minuten te spelen uit te breiden naar 8-4. Echter door onoplettend van Twist in de verdediging kwam OZC terug tot 10-8 wat ook meteen de ruststand was.

In de rust werden de puntjes nog even op de I gezet om er voor te zorgen dat de punten in Vlaardingen zouden blijven.

Helaas was daar in de 1e 6 minuten nog geen sprake van want OZC kwam knap terug tot 11-11. Twist vond het nu wel genoeg en gaf nog wat meer gas en ging gaande weg de 2e helft steeds meer de juiste kansen pakken ( en niet meteen de eerste beste kans proberen af te ronden ), dit had wel degelijk effect want OZC kwam hierna niet meer echt in het spel voor. Via 15-12 halverwege de 2e helft liep Twist uit naar 19-14 en was de wedstrijd gespeeld. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een terechte eindstand van 21-16 op het scorebord.

Aangezien Juliana de enige overgebleven concurrent ook zijn wedstrijd heeft gewonnen, staat er volgende week een echte kampioenswedstrijd op het programma JULIANA-TWIST. De ploeg die dan wint mag zich voor 90 % kampioen noemen.

Dus kom Twist a.s. zaterdag aanmoedigen in Oud Gastel. De wedstrijd begint om 21.15 uur.