WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIJFELS VUURWERKOVERLAST SCHIEDAM

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder die van Rotterdam, Schiedam, Lansingerland, Dordrecht en Zwijndrecht. Met het meldpunt willen ze de Tweede Kamer en gemeentes inzicht geven in de aard en omvang van het vuurwerkprobleem. Van de meldingen wordt in januari een rapport gemaakt. Tot 3 januari is het meldpunt nog geopend.
Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder die van Rotterdam, Schiedam, Lansingerland,
Dordrecht en Zwijndrecht. Met het meldpunt willen ze de Tweede Kamer en gemeentes inzicht geven in de aard en omvang van het vuurwerkprobleem. Van de meldingen wordt in januari een rapport gemaakt. Tot 3 januari is het
meldpunt nog geopend.

SCHIEDAM- Het online Meldpunt Vuurwerkoverlast claimt een fors aantal klachten te ontvangen van inwoners uit Schiedam en Vlaardingen. Het zou daarbij vooral gaan om klachten over vuurwerkbommen. Volgens initiatiefnemer Arno Bonte (GroenLinks-raadslid in Rotterdam) zijn al 181 klachten ontvangen uit Schiedam en 143 uit Vlaardingen.

De betrouwbaarheid van het meldpunt wordt ondertussen ernstig betwist. Het Meldpunt Vuurwerkoverlast zou zo lek zijn als een zeef. Net als een week geleden, en net als een jaar geleden, is het mogelijk om, desnoods met verzonnen mailadres, onbeperkt klachten te melden in welk postcodegebied in Nederland dan ook, nota bene vanaf één en hetzelfde ip-adres.

Ondertussen zijn harde knallen op dit moment de grootste vuurwerkergernis in de regio Rijnmond. Dat blijkt althans uit het overzicht van het Meldpunt. Van de klachten die bij het online meldpunt binnenkomen, gaat 83 procent over overlast door vuurwerkbommen, gevolgd door meldingen over vuurwerkstress bij huisdieren (11 procent) en vuurwerkschade of gevaarlijke situaties op straat (4 procent).

 

Zie ook: Meldpunt Vuurwerkoverlast ook voor Schiedammers.

Leerlingen tegen vuurwerkoverlast Schiedam.

3 reacties op “TWIJFELS VUURWERKOVERLAST SCHIEDAM

  1. Het meldpunt staat duidelijk echt totaal los van de realiteit, het aantal slachtoffers komt niet overeen, de éne keer is de klachtenlijn wat langer open dan andere keren, sommige klachten worden niet serieus genomen, anderen weer wel.
    Er is geen openheid van cijfers, er worden geen namen of gegevens geregistreerd, geen handtekening, geen burgerservicenummer niets. Verder worden de cijfers worden random aangepast, zelfs gebieden waar überhaupt geen mens woont komen klachten vandaan, andere drukbevolkte gebieden tegelijkertijd weer nauwelijks. In sommige gebieden blijkt meer dan 99% van de klachten nep te zijn…

    Je kunt op basis van die site geen conclusies trekken.

    Tevens is de krankzinnige hoeveelheid spam verspreid over het internet van die site echt ziekelijk, het is echt iets om je kapot voor te schamen als media.

    1. Wel triest trouwens dat er schijnbaar eerst een goedkeuring moet komen voordat een post openbaar gemaakt wordt. Is dit pure sensuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *