RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIJFELS OVER FINANCIERING CENTRUMPLAN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Op zijn vroegst in september wordt duidelijk wat de eventuele aanpak van het Brinkplein en de omgeving in het centrum van Hoek van Holland gaat kosten. Zoveel wordt duidelijk wanneer de gebiedscommissie wordt bijgepraat over de stand van zaken met het plein door Wijkmanager Saskia Hak en projectleider Peter Oosterloo. Vooral de PvdA is kritisch, want wie gaat alles betalen? De projectleider verwacht onder meer co-financiering vanuit het lokale bedrijfsleven.

De vrees in Hoek van Holland bestaat dat eventuele plannen snel weer aan de kant worden geschoven door het bestuur op de Coolsingel wanneer het om de financiën gaat. Ton van Anraad (PvdA): “Ik hoor dat wethouder Barbara Kathman geen centjes heeft in haar portefeuille.” Oosterloo (Stadsontwikkeling): “Wethouder Kathmann is juist gevraagd om als integraal opdrachtgever op te treden en juist de anderen mee te nemen. Als je dan kijkt naar de ondernemers op dit moment, dan denk ik dat daar toch wel nieuwe energie zit. Door de komst van de Hoekse Lijn. Die geven er best wel wat vertrouwen aan. Die hebben gezegd, we zijn eigenlijk best wel aan het zoeken naar hoe we kunnen investeren. Ik wil nog niet teveel op de zaken vooruit lopen, maar dat stemt in ieder geval wel voor nu positief.”

Hak: “Het is geen plompverloren onderwerp, maar iets wat Hoek van Holland al jaren heeft geagendeerd. Vanaf 2017 is er gevraagd om een aanpak van het centrum. Dat hebben we in 2018 op het actieplan gezet. In 2019 ook. Bij stadsontwikkeling kwam het elke keer niet verder dan de Voorjaarsnota-adviezen. We hebben gelukkig in 2019 met z’n allen zoveel stappen kunnen maken dat het wel hoog op de agenda is gezet. En we hebben van de hele Hoekse bevolking op 6 december bij het collegebezoek gehoord dat het hoognodig is.”

Oosterloo: “Het echte kostenplaatje kan je pas gaan maken als je weet wat je ongeveer wilt gaan hebben. Dus we maken nu eerst vier scenario en een deelscenario: alles houden zoals het nu is. Maar niets doen kost ook altijd geld, want je moet altijd blijven fungeren en blijven handhaven. In september – oktober zet ik hier een kostenplaatje bij om te kijken wat het ook zou kosten.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *