RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIJFELS INTEGRITEIT NIEUWE D66-WETHOUDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse D66-wethouderskandidaat Koen Kegel krijgt de portefeuille ‘Nieuwe Energie’ met daarin onder meer energietransitie, duurzaamheid, omgevingswet en grondzaken. Op de site van D66 Vlaardingen valt te lezen dat Kegel in de periode 2016-2018 actief was als bestuurslid van het Vlaardings Energie Collectief (VEC). Kegel heeft de organisatie voor ‘duurzame energieopwekking’ ook zelf opgericht, zo valt te lezen onder de kop ‘Functie historie’ op de site van D66.

Het collectief zorgt ervoor dat inwoners windmolenaandelen kunnen kopen en het collectief exploiteert deze ook nog eens. Op het stadhuis vermoeden politieke opponenten van Kegel dat hij als wethouder straks zijn handtekening gaat zetten onder nieuw te bouwen windmolens en zonnepanelen en dit vergunnen aan z’n oude vrienden van het VEC.

In een reactie laat Kegel weten: ‘Meer dan vier jaar geleden heb ik afscheid genomen van het VEC, juist zodat er geen belangenverstrengeling met mijn raadswerk zou ontstaan. Dit heb ik altijd publiek met de raad, burgemeester en griffier gedeeld en is ook algemeen bekend.’ Toch is het VEC-verleden van Kegel vrij recent verwijderd van zijn LinkedIn pagina, zo beweren boze tongen op het stadhuis.

Kegel: ‘In het integriteitsonderzoek dat onlangs is uitgevoerd door Berenschot, een ervaren onafhankelijk bedrijf op het gebied van integriteit, ben ik transparant geweest over mijn verleden. Zij zien dit op geen enkele manier als beletsel voor mijn benoeming als wethouder met deze portefeuilles, omdat ik al geruime tijd geen betrokkenheid meer heb bij het VEC. Zij hebben de raad dan ook positief geadviseerd over de benoeming.’

1 reactie op “TWIJFELS INTEGRITEIT NIEUWE D66-WETHOUDER VLAARDINGEN

 1. Van TROL tot wethouder
  Vorige keer mocht hij nog geen fractievoorzitter worden.
  en nu mag dit raadslid ineens wethouder worden
  Werkervaring: geen.
  Is dit het beste wat D66 ons kan bieden?
  Een ruimtevaartdeskundige .
  Zal wel woke zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *