WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIJFELS BIJ BODEMSANERING NIEUWBOUW MAASSLUIS

MAASSLUIS- Bij Forum voor Maassluis (FvM) merkt men weinig van het aangekondigde toezicht door de DCMR op de bodesanering van het oude terrein van Conline, het pijpencoatingbedrijf dat Maassluis heeft verlaten. De partij houdt de sanering scherp in de gaten met het oog op de bouw van een nieuwe woonwijk op het terrein. FvM: ‘ Nu zijn wij meerder malen op de locatie wezen kijken, maar ons is niet gebleken dat DCMR ooit aanwezig was. Het kan natuurlijk altijd dat wij op verkeerde moment aanwezig zijn geweest’, dus verzoekt FvM het gemeentebestuur om een nadere toelichting.

De fractie van FvM zegt te hebben gezien dat in bepaalde gevallen de grond ongeveer 60 cm wordt afgegraven en dat er daarna binnen hele korte tijd zand overheen is gegaan. FvM: ‘Is er nog iemand vanuit de gemeente die toezicht houdt op de werkzaamheden?’

FvM heeft gesproken met oud-werknemers van Conline die op dat moment nog bereid waren om plaatsen aan te wijzen waar volgens hen de grootste vervuiling heeft plaatsgevonden. Het gemeentebestuur geeft aan dat er al uitgebreid historisch onderzoek is gedaan. De oud-werknemers zijn daar niet positief over.

Afgelopen week heeft wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) het startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwwijk De Kade op het terrein van Conline. De wethouder legde een rioolbuis voor de afwatering van de nieuwe woonwijk. Op De Kade komen zo’n 600 woningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “TWIJFELS BIJ BODEMSANERING NIEUWBOUW MAASSLUIS

  1. Nou heb er 46 jaar gewerkt op dat terrein . Je zult nog wel veel meer tegen komen vroeger werden de buizen in grote bassins met zoutzuur gebeitst dat was op 2 plaatsen genoemd de oude en nieuwe beitserij . de bakken ware 16 meter lang en 3 meter breed 5 stuks in de oude en 5 stuks in de nieuwe beitserij . in 1976 is de Firma Key & Kramer die er vroeger zat over genomen door de Firma Conline en die heeft toen in op dracht van voormalig Directeur J.Roelofs en bedrijfsleider P Van Broekhoven al het bedrijf afval in de bakken gegooid wat er maar te vinden was zoals verf afval rollen asbest en nog veel meer troep .P.van Broekhoven is nu nog steeds op het terrein aanwezig als project leider voor de nieuwbouw die weet precies wat er in de grond zit wat er nu uit is is het topje van de ijsberg.

  2. C van Uffelen zijn er volgens jou (oud)werknemers die ziek zijn geworden na werkzaam te zijn voor keykramer/conline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *