RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWIJFELS AAN LEEGSTANDSVERORDENING SCHIEDAM

SCHIEDAM- De leegstandsverordening levert echt resultaten op in de binnenstad van Schiedam, stelt wethouder Marcel Houtkamp (D66), maar raadslid Arie Villerius (LOS) betwijfelt dat. Hij ziet nog altijd diverse panden langdurig leegstaan. De eigenaren worden achter de broek gezeten, volgens de wethouder. Houtkamp: “Maar er zijn ook eigenaren die volharden in hun leegstandsgedrag, zal ik maar zeggen. Die worden, die zijn en die zullen worden aangepakt door de instrumenten die de leegstandsverordening geeft.”

De wethouder blijft geloven in de leegstandsverordening. Houtkamp: “Die leegstandsverordening heeft ons in ieder geval gebracht dat we een heel goed inzicht hebben in wie de eigenaar is. Dat is al een vooruitgang ten opzichte van het verleden. Het heeft ons in gesprek gebracht met eigenaren. Tja, dat heeft in een aantal gevallen geleid tot actie. Dat is echt zo, maar dan hangt er niet een briefje op de deur, dankzij de leegstandsverordening is deze vulling van deze ruimte er gekomen.”

1 reactie op “TWIJFELS AAN LEEGSTANDSVERORDENING SCHIEDAM

  1. Wat een idioterie! Een eigenaar mag toch zelf weten wat hij met zijn bezit doet? Zowel woonplus als de gemeente hebben ook vaak leegstaande panden gehad. Misschien zelfs nog steeds. Laat die particulieren dan met rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *