Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEEDE UUR GRATIS PARKEREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Samen met ondernemers en vastgoedpartijen onderzoekt de gemeente Vlaardingen of er een pilot kan starten met het 2e uur gratis parkeren in de drie parkeergarages. De kosten daarvoor zijn ongeveer 211.000 euro. De gemeente draagt daar maximaal 150.000 euro aan bij. De parkeerpilot is beoogd vanaf 1 juni, als de financiën gehaald worden.

Het is een van de uitkomsten van verschillende participatiebijeenkomsten die de afgelopen maanden zijn gehouden met bewoners, vastgoedeigenaren en ondernemers in de binnenstad.

De uitkomsten worden verwerkt in het Masterplan Binnenstad. In april buigt het college van burgemeester en wethouders zich over het Masterplan en daarna gaat het naar de gemeenteraad.

Een aantal andere zaken die bewoners, vastgoedeigenaren en ondernemers ook belangrijk vinden voor de Vlaardingse binnenstad zijn:. meer daghoreca bij winkels, behoud het historisch karakter van de Hoogstraat, verlaag de huren, maak een compacter winkelcentrum, zorg dat er meer sfeer komt en maak parkeren aantrekkelijker.

Gisterenavond presenteerde de gemeente Vlaardingen de uitkomsten van verschillende participatiebijeenkomsten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *