RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEEDE UUR GRATIS PARKEREN IN GARAGES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot een proef met het gratis tweede uur parkeren in de openbare garages in het centrum. Het is de bedoeling om hiermee de gastvrijheid van de binnenstad te vergroten,de verblijfsduur van bezoekers te verlengen en zo de omzet in de binnenstad te verhogen. De proef start in september en duurt ongeveer een jaar. BKS, de exploitant van de parkeergarages, de ondernemers van Stichting Stadshart Vlaardingen en de gemeente slaan voor deze parkeerpilot de handen ineen.

De gemeente zal het verlies aan inkomsten van BKS, de exploitant van de parkeergarages, compenseren. In de gemeentelijke begroting is hier maximaal 150.000 euro voor gereserveerd. De ondernemers in de binnenstad dragen, via de Stichting Stadshart Vlaardingen,ook bij aan de compensatie. De duur van de proef hangt in belangrijke mate af van de hoogte van de bijdrage van de ondernemers. Een promotiecampagne en tussentijdse evaluatie en monitoring maken deel uit van de pilot.

Wethouder Bart Bikkers: “Als wethouder verkeer en vervoer en economische zaken hoop ik van harte dat deze proef slaagt. Onze mooie binnenstad heeft enthousiaste ondernemers die aanloop en omzet verdienen. Als deze maatregel mensen net dat extra zetje geeftom te komen, zou dat mooi zijn.”

Peter Cüppers, voorzitter van Stichting Stadshart Vlaardingen: “Als ondernemers hebben we al vaak aangegeven dat parkeren heel belangrijk is bij het gastvrij onthalen van bezoekers in de binnenstad. Wij zijn heel blij met deze proef. De ondernemers gaanbijdragen op basis van vrijwilligheid. Tot nu toe hebben diverse ondernemers samen met een vastgoedpartij al meer dan 30.000 euro toegezegd. We hopen dat dit bedrag nog omhooggaat!”

Directeur Myrna van den Oever van BKS: “Wij willen graag dat onze parkeergarages volop benut worden. Met deze proef hopen we meer mensen naar de Vlaardingse binnenstad te trekken. De financiële compensatie door de gemeente en de ondernemers is voor ons onmisbaar.Zo maken we deze proef samen mogelijk.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.