Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEEDE PLAATS VERZETSKANT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse verzetskrant De Luistervink heeft de tweede prijs in de strijd om de eretitel ‘Stuk van het Jaar’ gewonnen. Na de spannende zevenentwintig dagen waarop er gestemd kon worden, werd het resultaat van de inspanningen van het Stadsarchief Vlaardingen zaterdagavond bekend. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum in Amsterdam hoorden de vele toehoorders van schrijfster Rosita Steenbeek dat de stadsarchivaris voor de Vlaardingse inzending de tweede prijs in ontvangst mocht nemen.

In de rij van fraaie en interessante, veelal traditionele archiefstukken die door achtenveertig archieven en erfgoedinstellingen werden ingezet rond het thema ‘Grenzen’, viel de Vlaardingse inzending al snel op. Het betreft hier een dit jaar verwaardigde krant gemaakt door de drie leerlingen van Daltonschool De Klinker.

Toen ze na een speurtocht door de archiefdepots – onderdeel van een erfgoedproject over de Tweede Wereldoorlog – de processtukken van De Geuzen bekeken, kwam de oorlog ineens wel heel dichtbij. De makers van de verzetskrant, Ayca, Boutaina en Sahra van Daltonschool De Klinker, zullen maandag ook in het zonnetje worden gezet.

1 reactie op “TWEEDE PLAATS VERZETSKANT VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *