WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEEDE FOTOFESTIVAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- In het Grandcafé van het Wennekerpand zal op vrijdagavond 17 oktober het tweede Fotofestival Schiedam feestelijk geopend worden. Ditmaal met als thema: In woord en beeld.
Marcel Houtkamp, wethouder Cultuur en groot liefhebber van fotografie, geeft om 20.00u het startschot, waarna multi-talent Wilfried de Jong en schrijver Ernest van der Kwast in een geestige en ontroerende openingsact het festival toepasselijk inluiden.

CBK_Banner_FFS_OL_02.indd
Tien dagen lang zal het historische centrum van de stad in het teken staan van het geschoten beeld en het geschreven woord. Zegt een beeld daadwerkelijk meer dan duizend woorden? Zijn fotografie en literatuur elkaars tegenpolen of goede vrienden? Deze interactie wordt binnen het festival onderzocht, ontleed en in vele onverwachte uitingen tentoongesteld. Van literatuur tot chicklit, van poëzie tot journalistiek.

Zo ontvangt het festival met trots opnieuw de indrukwekkende tentoonstelling van de nationale persfotowedstrijd De Zilveren Camera en heeft daarmee wederom de primeur in de regio. Verspreid door de stad worden verder vele tentoonstellingen, voorstellingen, workshops, performances, films, rondleidingen en andere activiteiten georganiseerd op bijzondere locaties in het fotogenieke Schiedam.

Naast het Wennekerpand zijn dat ook het Zakkendragershuisje, hetJ enevermuseum, de Bibliotheek, de Monopole, Galerie Emmy Miltenburg, De Bonte Koe, het Gat van Bolmers, de CS Projectruimte,Hoogstraat 85, het Pompstation, het Schreiershuisje en Pand Paulus.

In de intieme setting van een Literair Café dragen schrijfsters Sanneke van Hasselt en Vrouwkje Tuinman voor uit eigen werk. Een Poëziesloepje vaart over de Schiedamse wateren. Bewoners van de Lange Haven openen hun voordeuren en stellen werk van pas afgestudeerde fotografen tentoon in Chambres de Schie.
Dichter des Vaderlands Anne Vegter draagt haar voostelling How to play Francesca Woodman voor. En er is meer, veel meer!
Klik HIER voor het volledige programma en de samenwerkende partijen, en dompel u ruim een week lang onder in de wereld van fotografie en tekst.