WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEE OP EEN RIJ VOOR CWO ZATERDAG

VLAARDINGEN- Op een prima grasmat mochten de blauwwitte helden van CWO vandaag voor hun tweede competitiewedstrijd spelen tegen Pelikaan uit Zwijndrecht. Deze eerste thuiswedstrijd werd om 15.00 zonder publiek afgewerkt. Scheidsrechter Noordhoek zorgde ervoor dat de tribune nog een beetje gevuld werd door de vele wissels op de tribune plaats te laten nemen, waar ook de pers, een paar verdwaalde bestuursleden en bewakers van de coronaregels beschutting zochten voor het slechte weer.

CWO liet vanaf het begin van de wedstrijd zien dat zij vandaag de drie punten in eigen huis wilden houden. Met goed combinatie voetbal liet het Pelikaan achter het balletje aan rennen en wist een paar mooie kansen te creëren. In de 6e minuut was het al raak voor de blauwwitte helden. Mike van der Meer wist vanuit een hoekschop Jordi de Bruin te bedienen, hij kopte als een volleerd spits de bal langs de keeper van Pelikaan. Na deze vroege treffer was Pelikaan aardig van slag en had CWO via Jeroen van de Swaluw, Ioldi Soares de Brito en Jimmy Onderdelinden de voorsprong binnen een halfuur op 3 of 4 tegen 0 moeten brengen. Scherpte in de afronding en een uitblinkende keeper van Pelikaan zorgde dat er echter niet werd gescoord. Nadat in minuut 27 de geblesseerde Ta’ha Kadri werd vervangen door Rick van der Struis kantelde de wedstrijd. CWO werd slordiger in de passing en Pelikaan ging beter voetballen. Het noodlot sloeg toe toen twee verdedigers van CWO vergaten een bal weg te schoppen en de spits van Pelikaan toestonden om ongehinderd op keeper Leroy Goedkoop af te gaan. De spits was niet zelfzuchtig en legde de bal af op zijn meegelopen medespeler, die de bal binnen schoot. CWO kon de rest van de eerste helft het tij niet keren en had geluk dat Pelikaan vlak voor rust een grote kans om zeep hielp door de bal van dichtbij over te schieten.

Na het bakkie thee in de rust, bleef Jimmy Onderdelinden achter in de kleedkamer en mocht Dwy Kampe als rechtsback invallen. CWO probeerde het eigen spelletje te spelen en combinerend het doel van Pelikaan te vinden. Hier kwam echter weinig van, het veld was inmiddels door de vele regen behoorlijk lastig bespeelbaar en het spel was erg onrustig, waardoor weinig lukte. Pelikaan hanteerde regelmatig de lange bal wat op het gladde veld voor CWO lastig verdedigen was. In de 11e minuut leek Pelikaan beloond te worden voor hun harde werken. Een vrije trap vanaf links werd niet lekker uitverdedigd en de klutsbal bleef in de zestienmeter hangen, op het moment dat Steve de Brito de bal wilde wegtrappen, kwam een spits tussen beide en raakte Steve de spits in plaats van de bal. Deze kon niets anders doen dan gaan liggen en de goed leidende scheidsrechter Noordhoek wees naar de penaltystip. Hakan Tokul van Pelikaan schoot rechts van Leroy Goedkoop in, deze koos echter de goede hoek en wist de bal over de zijlijn te stompen. Het spel ging over en weer waarbij zowel CWO als Pelikaan een paar goede kansen kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het laatste kwartier kreeg CWO meer ruimte en wist het wat beter te combineren en Pelikaan weer wat op eigen helft terug te dringen. In minuut 38 werd de inzet van Jeroen van de Swaluw nog door de keeper van Pelikaan met een katachtige redding uit het doel gehouden en in minuut 45 was wederom de keeper van Pelikaan een sta in de weg toen na een voorzet vanaf rechts, invaller Edinho Lima de bal hard inkopte, maar de keeper kon deze inzet nipt tot hoekschop verwerken. CWO liet het er niet bij zitten en bleef drukken, bleef scherp achterin en kreeg uiteindelijk loon naar werken, toen in de vijfde minuut van de blessuretijd Dwy Kampe vanaf rechts goed opkwam, de bal perfect bij de tweede paal op het hoofd van de opgekomen Oualid Tarifit mikte. Oualid legde de bal terug op Rick van der Struis en hij liet zien waarom hij in de spits staat. Hij liet het netje wederom bollen voor CWO en zorgde voor een 2-1 voorsprong en eindstand. Gezien het harde werken en het overtal aan kansen, was deze uitslag terecht, maar had deze stand eerder op het scorebord mogen staan als het aan de aanwezigen lag. CWO pakt wederom de volle winst en is in de competitie na twee wedstrijden nog zonder verliespunten.