RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEE EXPLOSIES IN ROTTERDAM: POLITIE ONDERZOEKT VERBAND

ROTTERDAM- Vannacht rond 03.00 uur zijn bij een explosie in de Van Speykstraat te Rotterdam-West meerdere woningen beschadigd geraakt. Om 04.45 uur was het raak op de Crooswijkseweg. Daar vond een explosie in een portiek plaats. Er zijn geen gewonden en geen woningen ontruimd. Of er een verband tussen beide incidenten bestaat, wordt onderzocht.

Het is voor de tweede nacht op rij dat een portiek aan de Crooswijkseweg het doelwit van een explosie is. De politie zegt extra agenten op straat te hebben op de plekken en tijden waarop de risico’s het hoogst zouden zijn. Daarnaast wordt er extra opsporingscapaciteit en intelligence capaciteit besteed aan de onderzoeken naar explosies. Er is permanente analyse van alle explosies. Hierin wordt gekeken naar eventuele verbanden en informatie die de onderzoeken kan helpen, maar kijkt de politie ook naar het fenomeen op zich om te kijken welke actie kunnen worden ondernomen om nieuwe explosies te voorkomen.

De politie heeft gelijk een onderzoek ingesteld naar beide explosies en sporen veiliggesteld. Dat heeft tot op heden nog niet geleid tot een aanhouding. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcambeelden of videodeurbelbeelden)? Bel 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *