Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TUSSENSTAND AANPAK EENZAAMHEID SCHIEDAM

Catelijne de Groot (AOV): “Maar de resultaten, als het gaat om die aanpak van eenzaamheid? Waar zien we dat nou in terug? Wethouder Patricia van Aaken (CDA): “Nou, we denken echt dat het te vroeg is. Want wat we gezien hebben met eenzaamheid is toch juist hoe persoonlijke aandacht de sleutel is. En dat betekent tijd, investering, doorzettingsvermogen en daar zijn we nog niet klaar mee.”

SCHIEDAM- Het is nog te vroeg om te zien wat de resultaten zijn van de aanpak van eenzaamheid in Schiedam. Dat laat wethouder Patrica van Aaken (CDA) weten aan de het AOV. De seniorenpartij heeft naar de resultaten geïnformeerd van het beleid dat in december 2015 is gestart.

Nog deze maand gaat de wethouder met betrokken partijen om tafel om te kijken waar Schiedam staat in de bestrijding van eenzaamheid. Dan wordt ook duidelijk waar volgend jaar de prioriteiten liggen. Van Aaken: “Ondertussen hebben we een netwerk opgezet Eenzaamheid, waar we al heel veel hebben geleerd. Dat hebben we laten zien in de Week van het Geluk. Door meer dan tachtig activiteiten over heel onze stad te organiseren, met heel veel Schiedammers samen.”

In Schiedam voelt 46% van de bewoners zich eenzaam, blijkt uit de gezondheidsmonitor 2012 van GGD Rotterdam Rijnmond. Landelijk gaat het om 40%. Eenzaamheid gaat vaak samen met allerlei andere problemen op het gebied van gezondheid, financiën, werk of woonomgeving en versterkt ze dan ook nog eens. Eenzaamheid is niet gebonden aan leeftijd en het zal ook gedeeltelijk altijd blijven bestaan, bijvoorbeeld als mensen hun partner verliezen na jarenlang samenzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *