Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TURKSE AFPERSER MET AUTOCHTONE SLACHTOFFERS VLAARDINGEN-SCHIEDAM

VLAARDINGEN- Tegen de gewelddadige Turkse afperser Mert D. uit Rotterdam is dertig maanden cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De 20-jarige D. zocht zijn slachtoffers vooral onder blanke, autochtone jongeren in Schiedam en Vlaardingen.

Maar ook de eveneens Turkse K. kreeg een vuurwapen tegen zijn hoofd op 15 september vorig jaar. Doel: het afhandig maken van 265 euro. D. hield zijn slachtoffer voor: “Als jij het geld niet gaat halen, ga ik het zelf halen”. En wijzend naar het wapen: “Ik heb hier veel voor betaald, moet ik deze AK lossen op je? Als ik hem één keer overhaal, schiet hij het hele magazijn leeg”. En : “Wacht maar, ik ga je moeder neuken. ”

Op 15 november werd R.B. Van der S. het slachtoffer van D. Hij werd door D. met kracht bij zijn keel vastgepakt. Doel: de afgifte van een (groot) geldbedrag. Hierbij gaf D. te verstaan: “Als je geen geld geeft, dan ga ik je ouders dood schieten en ik neuk jou in je kont broer. Als ik jou zie op straat ik zweer ik sla je helemaal de kanker in, he.” Eerder is Van der S. dan al gedwongen om gegevens van zijn bankrekening af te staan, zodat er geld kon worden opgenomen met pinnen.

De Vlaardinger Veith S. wordt bedreigd bij snackbar Verhagen aan de Van Hogendorplaan op 11 oktober. S. wordt eveneens gedwongen tot het afstaan van een (groot) geldbedrag en zijn scooter. S. wordt meegenomen naar een plek achter bij de Aldi waar S. te horen krijgt: ‘Hoe ga je dit oplossen? Als je dit niet doet, kom ik je halen en neem ik je mee! Ik neem je dan mee in mijn auto naar Delft en dan gaan we daar een oplossing zoeken. Ik ga je dan slaan, net zo lang dat ik die 1000 euro heb.” Het zou gaan om een openstaande schuld aan D.

De rechter doet over 2 weken uitspraak.

3 reacties op “TURKSE AFPERSER MET AUTOCHTONE SLACHTOFFERS VLAARDINGEN-SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *