Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TURKS RAADSLID VERDRIJFT NUMMER 3 BIJ BETER VOOR VLAARDINGEN

Het meeste aantal voorkeurstemmen bij Beter voor Vlaadingen:
Salih Akça, 590
Ben Trooster, 537
Marco van Unen, 277

VLAARDINGEN- Salih Akça, de nummer tien van de lokale partij Beter voor Vlaardingen (BvV),  komt met voorkeurstemmen in de gemeenteraad. Dankzij een eigen campagne, gericht op Turkse moskeebezoekers, wist Akça zelfs meer stemmen te verweren dan de nummer één van BvV, partijoprichter Ben Trooster.  Akça komt in de plaats van Saskia Pessy, de nummer drie op de kandidatenlijst van de lokale partij.

BvV voorman Trooster is niet bang voor zetelroof, een beproefde strategie van moslimpartij Denk, om buiten verkiezingen om raadszetels in te nemen.  Trooster: “Nee, omdat hij een volwaardig lid is van onze club en zich daar ook heel erg voor ingezet heeft. Het is een hoogopgeleide jongen. Ik heb hoge verwachtingen van hem.”

Trooster zal namens BvV volgende week aanschuiven bij de collegeonderhandelingen van ONS.Vlaardingen.  Een bespreekpunt voor Trooster wordt de eis van ONS dat in moskeeën alleen Nederlands mag worden gesproken. Volgens Trooster is dat ‘racistisch en onhaalbaar’.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

2 reacties op “TURKS RAADSLID VERDRIJFT NUMMER 3 BIJ BETER VOOR VLAARDINGEN

  1. Oeps, nu al zetelrovers! Is dit een nieuw snelheids record?

    Ben vast niet de enige die razend benieuwd is of Dhr. Akça Turks sprak tijdens zijn “eigen campagne gericht op Turkse moskeebezoekers”?

    Trooster, schaam je! Wat een blamage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *