Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TUINEN SCHIEDAMMERS VOOR PARKEREN EN WATER VASTHOUDEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam werkt aan een stimuleringsregeling om inwoners meer water te laten vasthouden in hun tuin. Tegelijk wil de gemeente, waar mogelijk het parkeren op eigen terrein en oprit bevorderen. Het gemeentebestuur wil deze zaken combineren.

Schiedam gaat meer aandacht besteden aan de mogelijkheden die bewoners zelf kunnen nemen, bijvoorbeeld om water vast te houden op eigen terrein of door middel van het vergroenen van tuinen. Deze mogelijkheden worden verder uitgewerkt in de stimuleringsregeling.

Het parkeren op eigen terrein wordt alleen bevorderd in die wijken en buurten waar men de beschikking heeft over een oprit, carport of garage. Wanneer bewoners in dergelijke buurten niet parkeren op eigen terrein, worden de woonstraten te veel belast met geparkeerde auto’s, maar bij het parkeren op eigen terrein op de oprit, kan de bestrating worden aangepast, bijvoorbeeld door open, waterdoorlatende bestrating of grint te gebruiken of door water op te vangen, bijvoorbeeld in ‘grintkoffers’ in de randen, of door minder verharding en meer groen aan te leggen. Bij een carport of garage kan een groen dak of waterberging op de carport of garage worden aangebracht.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *