Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JACHT OP OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade in Schiedam heeft het druk met het handhaven van de noodverordening. Op diverse locaties wordt streng toegezien op de regel dat mensen verplicht 1,50m afstand van elkaar moeten houden. Uit voorzorg zijn maatregelen genomen door het afsluiten van verkeer op de Maasboulevard en het Hoofdplein in de Gorzen. Ook geldt inmiddels een parkeerverbod op de Parkweg bij het Beatrixpark. Gespeurd wordt naar mensen die zich onttrekken aan de dwangmaatregelen. Het resultaat wordt met trots online gedeeld door de handhavers.

Langzaam ontwikkelt zich ook enige oppositie tegen alle maatregelen die door critici worden beschouwd als buitenproportioneel. Gewezen wordt op het daadwerkelijke dodental puur door corona: 0,002 % wereldwijd. Media zouden bewust angst zaaien met hun ‘corona nieuws’ vol manipulatie en het achterhouden van de feiten over de werkelijke gevolgen voor de bevolking door het griepvirus Covid-19. De EU wil uw mobiele metadata al opeisen in de strijd tegen de griep en om zonder toestemming anonieme locatiegegevens te verzamelen.

Internationaal komt er oppositie van de Amerikaanse president Trump en zijn Braziliaanse collega Bolsonaro. Beiden leiders vinden dat het tijd wordt terug te keren naar het dagelijks leven. Beiden vrezen voor de economische schade van de vermeende pandemie. Trump: ‘De oplossing mag niet erger zijn dan het probleem zelf.’


In de winter van 2017/2018 was de sterfte in Nederland 15 weken lang ook verhoogd: toen ging het om 9.444 doden. De verhoogde sterfte viel toen samen met een andere griepepidemie die plaatsvond. De oversterfte betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder, maar er waren ook enkele weken waarin de sterfte verhoogd was onder mensen tussen de 55-64 jaar en 65-74 jaar (bron: RIVM).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “JACHT OP OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM

 1. Heel eng allemaal.
  De Corona crisis wordt misbruikt om de totale controle over de burgers te verkrijgen!
  En tevens een mooie mogelijk om het failliete financiële systeem te resetten.
  We gaan nog veel zien en meemaken.

 2. Jacht….Gespeurd….trots online delen….typisch voor Schiedam weer.
  Ben het er helemaal mee eens dat er streng gehandhaafd dient te worden.
  Maar dit is weer zoals het er in Schiedam altijd aan toegaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *