WATERWEG ACTUEEL

TROMBONIST PELLE VAN ESCH (15) IN SCHIEDAM

TROMBONIST PELLE VAN ESCH (15) IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Zondagmiddag 17 december is het podium van de Westvest90-kerk in Schiedam voor de musici van de toekomst. Met onder meer een optreden van de vijftienjarige trombonist Pelle van Esch.

Trombonist Pelle van Esch (15), altvioliste Anuschka Pedano (17), pianist Florian Verweij (19) en gitarist Viktor Koning (21) wonnen prijzen op het prestigieuze Prinses Christina Concours en laten in Schiedam horen dat dit geen toeval was. Pelle van Esch schitterde al eens in het Concertgebouw met een eigen compositie tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij schreef muziek voor mezzosopraan Tania Kross en trompettist Eric Vloeimans.

Kort voor zijn zevende verjaardag begon Pelle van Esch met muziek maken. Eerst op de tuba maar hij koos al snel voor de trombone. Een jaar later schreef hij zijn eigen muziek. Zijn missie is om met name de bastrombone als solo-instrument op de kaart te zetten. Pelle studeert compositie en bastrombone aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast studeert hij compositie bij Reza Namavar en volgt hij trombonelessen bij Pete Saunders en Brandt Attema. In Schiedam wordt Pelle begeleid door pianist Daniël van der Hoeven.

Voor leeftijdsgenoten tot en met 18 jaar hanteert de organisatie een ticketprijs  3,50 euro.

Concert door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours Zondag 17 december 2017, aanvang 15.00 uur Locatie: Westvest 90-kerk, Westvest 90, Schiedam Toegang: 10 euro  tot en met  18 jaar 3,50 Tickets & Info: www.westvest90.nl en 010-4260756. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 14.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht

 

Webradio Torpedo

december 7th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *