RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TREURIGE BEANTWOORDING VRAGEN KWAKKELEND CENTRUM VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen komt met een ‘inhoudelijk treurige beantwoording’, van vragen over extra geld (rijkssubsidie) voor kwakkelende winkelcentra, vindt StadsBelangen Vlaardingen (SBV). Fractievoorzitter Vera Kalf: ‘De rijkssubsidie lijkt voor het college de ver van m’ n bed show. Het is namelijk opmerkelijk, zo blijkt uit de beantwoording, dat het college externe partijen uitdaagt om met een goed plan te komen. Dat klinkt alsof ons kwakkelende centrum winkelgebied (vooral) niet de zorg is van het college. SBV volgt zo goed als mogelijk de verdere ontwikkelingen.’

Het kabinet heeft 100 miljoen euro uitgetrokken voor de herstructurering van kwakkelende winkelgebieden in stadscentra, maar burgemeester en wethouders van Vlaardingen hebben SBV laten weten dat er op dit moment nog geen aanvraag is ingediend. De aanvraag dient met tenminste twee private partijen ingediend te worden die een gezamenlijke plan opgesteld hebben. Een dergelijk plan richt zich op herstructurering en omvorming van winkelstraten in de binnenstad, of delen daarvan. Het mogen dus geen opzichzelfstaande objecten zijn.

Op dit moment is de gemeente wel met vastgoedpartijen in gesprek om gezamenlijk tot een plan te komen. Deze partijen worden door de gemeente uitgedaagd om een integraal plan te presenteren dat de hele binnenstad kan versterken.

2 reacties op “‘TREURIGE BEANTWOORDING VRAGEN KWAKKELEND CENTRUM VLAARDINGEN’

  1. Om te beginnen zou ik het parkeertarief eens drastisch verlagen, bezopen gewoon. Wat je bespaart op de markt op woensdag en zaterdag, een hele leuke, diverse markt, ben je dubbel kwijt aan parkeren

  2. Zo lang de inwoners van Vlaardingen zeuren dat parkeren geld kost kun je doen aan het winkelcentrum wat je wilt, het zal nooit wat worden. Gratis parkeren is geen optie want dan kun je nooit je auto kwijt door langparkeerders. Die parkeerschijf was overigens zo gek nog niet om gratis te parkeren en langparkeerders te weren. Iemand die een winkel wil beginnen doet er goed aan om gemeentes zoals Vlaardingen en Schiedam te mijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *