WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TRAMLIJNEN SCHIEDAM ONVEILIG’

Volgens raadslid John van Sliedregt (D66) zijn bij diverse tramovergangen weliswaar waarschuwingslichten en akoestische signalen, maar op enkele plekken is het volume van het signaal verlaagd op verzoek van omwonenden.  Dus heb je dan nog wel afdoende beveiliging?  Risicoplekken met  een hoog aantal tramongelukken zijn de Nieuwe Damlaan ( ter hoogte van de sporthal Margriet)  het Broersvest en de van Dalsum- en  de Burgemeester Van Haarenlaan. (Foto's: DEBLESFotografie).
Volgens raadslid John van Sliedregt (D66) zijn bij diverse tramovergangen weliswaar waarschuwingslichten en akoestische signalen, maar op enkele plekken is het volume van het signaal verlaagd op verzoek van omwonenden. Dus heb je dan nog wel afdoende beveiliging? Risicoplekken met een hoog aantal tramongelukken zijn de Nieuwe Damlaan ( ter hoogte van de sporthal Margriet) het Broersvest en de van Dalsum- en de Burgemeester Van Haarenlaan. (Foto’s: DEBLESFotografie).
SCHIEDAM- D66 in Schiedam is het oneens met de eigen wethouder waar het gaat over het gevaar van de twee tramlijnen in de stad. Volgens de cijfers bedraagt het aantal ongelukken met trams ‘slechts 0,5 procent’ van het totaal aantal verkeersongelukken in Schiedam.

Deze cijfers worden niet betwist, maar de fractie van D66 wijst erop dat de impact van een tramongeluk al snel een stuk heftiger is dan wanneer twee auto’s op een kruising tegen elkaar aanrijden. “ In de afgelopen vier maanden zijn bij vijf ongelukken met trams in Schiedam één dode en meerdere gewonden gevallen, waarvan enkele met zwaar letsel”, betoogt de partij.

Wethouder Marcel Houtkamp (D66): “Kijk naar de cijfers, waar zitten de grootste risico’s? Ik wil niets afdoen aan de gedachte dat de tram als zware verkeersdeelnemer risico’s met zich meedraagt, maar de cijfers laten niet zien dat, gemeten over een periode van zes jaar, de tramongelukken enorm pieken.”

In 2017 wordt een schouw gehouden samen met de RET van alle tramovergangen in Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *