Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TRAININGEN WERKLOZEN MET JOHN DE WOLF: 30.000 EURO

Sportschool Fitline ontving 16500 euro voor abonnementen tegen gereduceerd tarief.
Sportschool Fitline ontving 16500 euro voor abonnementen tegen gereduceerd tarief.
SCHIEDAM- Het aan een voltijdbaan helpen van veertien werklozen met hulp van John de Wolf heeft in totaal 30.000 euro gekost.

Sportschool Fitline in Maassluis heeft de afgelopen maanden 16.500 euro verdiend aan het project ‘Fit naar Werk’. Oud-profvoetballer De Wolf ontving 13.500 euro. Een groep van negenenveertig werklozen hadden twee keer per week training door De Wolf bij de sportschool aan de Govert van Wijnkade.

Dankzij ‘Fit naar Werk’ hebben veertien uitkeringsgerechtigden een volledige baan gevonden. “Wat interessant is om te melden is dat via het eigen netwerk van John de Wolf vier mensen zijn uitgestroomd naar werk. Er zijn negen mensen uitgestroomd via de accountmanager van Stroomopwaarts. En er zijn vijf mensen in een aanpalend traject gestart met baangarantie”, zegt een woordvoerder. “Daarnaast heeft De Wolf gratis uren beschikbaar gesteld voor bemiddeling naar werkgevers in zijn netwerk en media-aandacht”.

Het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS is als initiatiefnemer zeer tevreden met de samenwerking. Vandaar dat vanmiddag een contract wordt getekend voor een verlenging. De contractondertekening is om 16.00 bij het Open Leerwerkcentrum, aan het Broersvest in Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *