Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOTAAL ROOKVERBOD VLIETLAND ZIEKENHUIS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanaf 1 januari geldt een totaal rookverbod in en om het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. De rookhokjes en asbakken verdwijnen. Het rookvrije terrein wordt duidelijk aangegeven door middel van borden en blauwe belijning.

Tijdens een ziekenhuisopname moet u, in ieder geval voor de duur van de opname, stoppen met roken. U kunt dit voorafgaand aan uw opname met uw arts of verpleegkundige bespreken. Soms is het mogelijk om over te stappen nicotinepleisters of nicotinekauwgom.

Ambassadeurs van ‘Franciscus Rookvrij’ longarts Hans in ’t Veen en kinderlongarts Ismé de Kleer, hebben samen met drie kinderen van de Franciscus Kinderraad de eerste campagne-uiting op één van de rookhokjes van het ziekenhuis geplakt.

De komende tijd worden patiënten, bezoekers én medewerkers zoveel mogelijk voorbereid op het rookvrije ziekenhuis en is de campagne in en rondom het ziekenhuis te zien. De polikliniek Longgeneeskunde biedt een traject aan voor mensen die willen stoppen met roken. Ook medewerkers van het ziekenhuis kunnen rookstopbegeleiding krijgen.

Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, e-sigaretten (shisha-pen, ‘dampen’), ‘rookvrije sigaretten’ (iQos/Heets, Juul) en al het andere rookgerei.

Meer informatie over het rookvrije ziekenhuis staat op www.franciscus.nl/rookvrij

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “TOTAAL ROOKVERBOD VLIETLAND ZIEKENHUIS SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *