Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOT NU TOE 35 MELDINGEN KOOLMONOXIDE SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de strijd tegen CO-vergiftigingen springt de gemeente Schiedam er in positieve zin uit, wordt de SP duidelijk gemaakt door het stadsbestuur. De socialisten hebben vragen gesteld over de omvang van incidenten met koolmonoxide.

In Schiedam heeft de brandweer in een uniek project qua omvang samen met Woonplus en Breman Installatie techniek 13.000 koolmonoxidemelders geplaatst en zijn cv-installaties nagekeken, zonder hiervoor huurverhoging op te leggen. Ook wordt bij CO-meldingen door de wijkbrandweerman en Bouw en Woningtoezicht gezamenlijk nacontrole gedaan.

In 2018 zijn er zevenenveertig meldingen van CO gedaan waarbij in twintig gevallen ook CO is gemeten. Hierbij zijn tien mensen met CO in aanraking gekomen. Tot nu toe zijn er in 2019 vijfendertig meldingen van CO gedaan waarbij in tien gevallen CO is gemeten. Hierbij is één persoon met CO in aanraking gekomen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) pleitte in 2015 al voor een betere registratie. Slechts zes van de vijfentwintig brandweerregio’s hebben enig inzicht in het aantal meldingen, ongelukken of slachtoffers. Dit terwijl er jaarlijks ten minste vijf tot tien doden vallen door koolmonoxide vergiftiging en de OVV zelfs vermoedt dat het werkelijke aantal drie tot vijf keer zo hoog ligt. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is één van de zes genoemde brandweerregio’s waar wel inzicht is in het aantal meldingen, ongelukken of slachtoffers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *