WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TON VOOR GETIJDENPARK MAASSLUIS IS GELD IN WATER KIEPEREN’

MAASSLUIS- GroenLinks (GL) in Maassluis vindt het ongepast dat wordt gesproken over geld in het water kieperen, wanneer het in de raadscommissie gaat over Getijdenpark ‘Groene Poort Noord’. Daar denkt seniorenpartij VSP heel anders over. Fractievoorzitter Ton Luijendijk (VSP): “Het gaat om de financiële bijdrage van 100.000 euro. Voor de één zal het een behoorlijk bedrag zijn, voor de ander peanuts. Ik vind 100.000 euro, om in het water van Het Scheur te knikkeren, erg veel geld. Ik denk dat de meeste burgers van Maassluis dat ook vinden.”

GL-voorman Raoul Kleijwegt maakt graag duidelijk niet te behoren tot die ‘meeste burgers van Maassluis’. Kleijwegt: “Ik vind de term van geld in het water mieteren, of hoe het ook gezegd werd, nogal ongepast. Het blijkt toch wel een belangrijke meerwaarde voor Het Scheur. En de Waterweg overigens ook. Het is ook goed voor de vismigratie. Dus om te doen of je het geld zo weggooit… dat vind ik echt een ongepaste term.”

Daar kan de VSP zich wel in vinden. Luijendijk: “Het juiste woord, meneer Kleiwegt, is ‘kieperen’. Dat is wat anders als ‘mieteren’. Ik ben het eens, mieteren klinkt vrij negatief. Kieperen in dit geval, daar gaat het werkelijk over. Ik denk dat die vlag de lading dekt.”

De aanleg van het getijdenpark, langs de Koning Willen Alexander Boulevard in Maassluis, gaat in de praktijk miljoenen kosten. Deze worden merendeels betaald door Rijkswaterstaat, de Provincie en de gemeente Rotterdam.

Volgens de gemeente Maassluis wordt ‘De rivier als getijdenpark in Maassluis’ opgepakt als kans om ‘rivierkwaliteiten te versterken en de dynamische Delta beter beleefbaar te maken’. Het getijdenpark moet een schakel vormen in het ecologische netwerk, de waterkwaliteit verbeteren en ‘het getij kan er worden beleefd’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘TON VOOR GETIJDENPARK MAASSLUIS IS GELD IN WATER KIEPEREN’

  1. Meneer Luijendijk is mischien geirriteerd dat er geen nieuwe parkeerplaatsen bijkomen?

    Is hij nu trots op zichzelf nu hij deze essentiële kwestie openlijk met een kinderachtig woordenspelletje heeft gepareerd? Wat een uitzonderlijk laag niveau van volksvertegenwoordiging!

    Natuurlijk moet dat getijdenpark er komen! We moeten alles op alles zetten om het voortbestaan van de wilde dieren en natuurlijke landschappen te blijven garanderen. Wereldwijd dus ook in onze regio! Daarover is allang geen discussie meer.

    Zo’n meneer Luijendijk loopt minstens een paar decennia achter op “de inzichten van nu”. Indien zijn mening nog relevant zou zijn, zet hij zichzelf bij deze buitenspel door infantiele woordgrapjes over te maken over heel belangrijke kwesties waarvan het hogere belang hem blijkbaar volkomen ontgaat.

    Serieus, de kwaliteit van onze volksvertegenwoordigers moet echt omhoog, want dit is echt beschamend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *