Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOENAME WAPENBEZIT SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- In het westelijk deel van Schiedam-Nieuwland is een toename te zien van wapenbezit. Daarnaast is er een toename van het aantal jongeren dat een mes bij zich draagt. Wat burgemeester en wethouders betreft is het daarom noodzakelijk om door te gaan met het preventief fouilleren. Dit alles krijgen raadsleden te horen die twijfels hebben bij de aanpak. Nieuwland is tenslotte al enkele jaren aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Vanuit de gemeenteraad rijst de vraag of niet juist andere middelen ingezet moeten worden om de situatie te verbeteren. Volgens het stadsbestuur wordt alles al ingezet om (gewapende) geweldsdelicten te bestrijden. Het aantal extra mogelijkheden die daarnaast nog ingezet kunnen worden is bereikt.

Begin april zijn vijf Schiedamse wijken en twee bedrijventerreinen opnieuw aangewezen als veiligheidsrisicogebieden door de burgemeester. De aanwijzing geldt voor een periode van zes maanden en kan daarna weer worden verlengd.

In alle veiligheidsrisicogebieden mag de politie preventief fouilleren op last van de Officier van Justitie. Het aantal wapens dat de politie aantreft is nog steeds te hoog, ondanks de intensivering van het toezicht en de eerdere aanwijzing als veiligheidsrisicogebied.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “TOENAME WAPENBEZIT SCHIEDAM-NIEUWLAND

  1. Heeft dit zin en dan bedoel ik reageren alle instanties zowel de politie als handhaving of hoe ze ook genoemd worden hebben totaal geen grip op deze zogenoemde achterstand wijken omdat ze er gewoonweg niet tegenop kunnen suggestie de lat erover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *